ΚΟΣΜΟΣ

Ερντογάν σε Παυλόπουλο: Μην ανησυχείς αγαπητέ μου φίλε στην Φενέρ είναι και ο Σλούκας

Ερντογάν σε Παυλόπουλο: Μην ανησυχείς αγαπητέ μου φίλε στην Φενέρ είναι και ο Σλούκας
REUTERS

Ο Τούρκος πρόεδρος δεν κατάφερε τελικά να παρακολουθήσει από κοντά τον τελικό του Final 4 ανάμεσα στη Φενέρμπαχτσε και τον Ολυμπιακό, βρήκε όμως την ευκαιρία, κατά τη διάρκεια της Συνόδου Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου, να αναφερθεί στην ιστορική επιτυχία της τουρκικής ομάδας. Αφού για πρώτη φορά μία τουρκική ομάδα κατακτά το πρωτάθλημα Ευρώπης. Απευθύνθηκε μάλιστα και στον Προκόπη Παυλόπουλο.

Ερντογάν: Η Φενέρμπαχτσε έγινε πρωταθλήτρια χάρη σε έναν Έλληνα κι έναν Σέρβο

Με δόση ειρωνείας, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τόνισε πως η Φενέρμπαχτσε κατέκτησε την Ευρωλίγκα χάρη σε έναν Έλληνα και τρεις Σέρβους αφού η Φενέρ έχει μόνο δύο Τούρκους.. που παίζουν όμως σπανίως.

Ο Ερντογάν υπενθύμισε ότι ο προπονητής της τουρκικής ομάδας, Ζέλικο Ομπράντοβις και δυο παίκτες "κλειδιά" (Μπογκντάνοβιτς και Κάλινιτς) είναι Σέρβοι. Και τότε, γύρισε απευθυνόμενος στον Προκόπη Παυλόπουλο για να πει στον Έλληνα πρόεδρο: «Μην ανησυχείς αγαπητέ μου φίλε, είναι και ο Κώστας Σλούκας. Που είναι Έλληνας και είναι και Φενέρμπαχτέ»

4139279
4139259

4139088

πηγή: reuters/ LATO KLODIAN

Παυλόπουλος: Περίμενα ότι ο Ολυμπιακός θα κατακτούσε το τρόπαιο

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Τουρκίας και ο Έλληνας ομόλογός του είχαν διάλογο επίσης για τον τελικό της Ευρωλίγκα.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος είπε στον Ερντογάν πως περίμενε ότι ο Ολυμπιακός θα κατακτούσε το τρόπαιο, με τον Τούρκο πρόεδρο να του απαντά ότι η Φενέρμπαχτσε ήταν καλύτερη.

2017 05 22T091329Z 948570487 RC1D8EA065C0 RTRMADP 3 TURKEY BLACKSEA

πηγή: Reuters/ MURAD SEZER

Ο κ. Παυλόπουλος είπε στον Τούρκο Πρόεδρο ότι περίμενε να τον δει στο γήπεδο αλλά ο Ερντογάν επικαλέστηκε το συνέδριο του AKP για να επιστρέψει στην ηγεσία του μετά από τρία χρόνια. Έτσι, ο Ερντογάν δεν πήγε στο Sinan Erdem αλλά, ούτε και οι άντρες που θα τον συνόδευαν, που αναμένονταν ότι θα ξεπερνούσαν τους 200, έγινε όμως ο πρώτος Τούρκος, που τα τελευταία 70 χρόνια είναι ταυτόχρονα επικεφαλής κράτους και πολιτικού κόμματος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ