ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση Μάντσεστερ: 8χρονη με ελληνικό επώνυμο ανάμεσα στους αγνοούμενους

Επίθεση Μάντσεστερ: 8χρονη με ελληνικό επώνυμο ανάμεσα στους αγνοούμενους
REUTERS

Απεγνωσμένοι γονείς, συγγενείς και φίλοι των χιλιάδων εφήβων που βρίσκονταν στην Manchester Arena τη στιγμή που σημειώθηκε η έκρηξη, από την οποία έχασαν τη ζωή τους 22 άνθρωποι και τουλάχιστον 59 τραυματίστηκαν, αναζητούν τα αγαπημένα τους πρόσωπα, κατακλύζοντας με συγκινητικά μηνύματα τα social media.

Πολλοί από τους θεατές της συναυλίαςδεν έχουν καταφέρει να επικοινωνήσουν με τα οικεία τους πρόσωπα, καθώς μέσα στο χάος και τον πανικό που επικράτησαν φαίνεται πως έχασαν τα κινητά τους τηλέφωνα.

Ανάμεσα στα δεκάδες παιδιά που αγνοούνται και οι γονείς τους τα αναζητούν κάνοντας δραματικές εκκλήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι και ένα κοριτσάκι με ελληνικό επώνυμο.

Ο λόγος για τη Saffie Rose Roussos, 8 ετών, η οποία σύμφωνα με τον ραδιοφωνικό σταθμό BBC Lancashire, παρακολουθούσε τη συναυλία με τη μητέρα της, όμως από τη στιγμή της έκρηξης και μετά τα ίχνη της έχουν χαθεί.

H αστυνομία του Μάντσεστερ, έχει ενεργοποιήσει μια τηλεφωνική γραμμή στην οποία μπορούν να απευθύνονται όλοι εκείνοι που αναζητούν αγαπημένα τους πρόσωπα, τα οποία δεν έχουν δώσει σημεία ζωής μετά την έκρηξη στη συναυλία της Αριάνα Γκράντε.

Σε επικοινωνία του CNN Greece με το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών οι υπεύθυνοι σημειώνουν ότι δεν υπάρχει αίτημα ή επικοινωνία της οικογένειας με τις ελληνικές Αρχές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ