ΚΟΣΜΟΣ

Μέι: Συνεχίζονται οι έρευνες για πιθανή εμπλοκή κι άλλων ατόμων στην επίθεση

Μέι: Συνεχίζονται οι έρευνες για πιθανή εμπλοκή κι άλλων ατόμων στην επίθεση
REUTERS/Neil Hall

Σε νέες δηλώσεις για την επίθεση στο Μάντσεστερ προχώρησε η πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, Τερέζα Μέι, ενημερώνοντας πως οι έρευνες της αστυνομίας συνεχίζονται για να εξακριβωθεί αν ο δράστης κινήθηκε μόνος του ή αν ήταν μέλος ενός ευρύτερου τρομοκρατικού δικτύου.

Η αστυνομία της χώρας γνωστοποίησε νωρίτερα ότι συνέλαβε έναν 23χρονο για την επίθεση που είχε ως τραγικό απολογισμό το θάνατο 22 ανθρώπων – μεταξύ των οποίων και παιδιά – και τον τραυματισμό ακόμη 59.

«Ενημερώνομαι από την αστυνομία για την εξέλιξη των ερευνών που συνεχίζονται και τόσο οι αστυνομικές αρχές όσο και οι υπηρεσίες ασφαλείας εργάζονται, προφανώς, με στόχο να επιβεβαιώσουν εάν μια μεγαλύτερη ομάδα ανθρώπων ενεπλάκη στο συγκεκριμένο περιστατικό», επισήμανε η Μέι στο τηλεοπτικό δίκτυο BBC.

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός συμπλήρωσε ότι οι Αρχές σκοπεύουν να εφαρμόσουν περαιτέρω μέτρα ασφαλείας στους χώρους εκδηλώσεων με στόχο να εγγυηθούν την ασφάλεια των πολιτών ενόψει των θερινών φεστιβάλ και εκδηλώσεων.

2017 05 23T015556Z 303456959 RC14E0832580 RTRMADP 3 BRITAIN SECURITY MANCHESTER

(REUTERS/Andrew Yates)

Τι δηλώνει η αστυνομία για τα νέα μέτρα ασφαλείας

Η αστυνομία του Λονδίνου έκανε σήμερα γνωστό ότι θα επανεξετάσει τα μέτρα ασφαλείας για όλες τις δημόσιες εκδηλώσεις που θα γίνουν στη βρετανική πρωτεύουσα και θα αναπτύξει επιπλέον ένοπλους αστυνομικούς στις αθλητικές εκδηλώσεις.

«Εξειδικευμένοι αστυνομικοί των ομάδων σχεδιασμού εκδηλώσεων και ειδικοί στον τομέα της προστατευτικής ασφάλειας επανεξετάζουν αυτή τη στιγμή ενδελεχώς όλα τα σχέδια για τις επερχόμενες εκδηλώσεις στην πρωτεύουσα», τονίζεται σε ανακοίνωση της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Λονδίνου.

2017 05 23T131010Z 1193631344 RC1B531BC670 RTRMADP 3 BRITAIN SECURITY MANCHESTER

(REUTERS/Stefan Wermuth)

«Αυτό περιλαμβάνει μικρότερες εκδηλώσεις όπου ενδεχομένως δεν θα υπήρχε αστυνομική παρουσία και τώρα θα δοθεί μεγαλύτερη προσοχή (και) μια αύξηση των ενόπλων και άοπλων αστυνομικών στις ορατές περιπολίες με στόχο να καθησυχάζουν τους πολίτες περιμετρικά σημαντικών χώρων εκδηλώσεων», προστίθεται στην ανακοίνωση της αστυνομίας.

Επιπλέον αστυνομικές δυνάμεις θα αναπτυχθούν στον ποδοσφαιρικό αγώνα του Σαββατοκύριακου στο Γουέμπλεϊ και τον αγώνα ράγκμπι στο Τουίκενχαμ, σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ