ΚΟΣΜΟΣ

Τρομοκρατική επίθεση Μάντσεστερ: Ο βομβιστής πιθανότατα δεν έδρασε μόνος

Τρομοκρατική επίθεση Μάντσεστερ: Ο βομβιστής πιθανότατα δεν έδρασε μόνος
REUTERS/Andrew Yates

Ο βομβιστής του Μάτστεστερ, που σκότωσε 22 άτομα και τραυμάτισε ακόμη 59 κατά την διάρκεια συναυλίας, ήταν γνωστός στις Αρχές και κατά πάσα πιθανότητα δεν έδρασε μόνος, σύμφωνα με την υπουργό Εσωτερικών Άμπερ Ρουντ.

Οι Αρχές ταυτοποίησαν τον δράστη ως τον 22χρονο Σαλμάν Αμπέντι, ο οποίος έχει γεννηθεί στο Μάντσεστερ από γονείς με λιβυκή καταγωγή.

«Είναι πιθανό πως δεν έδρασε μόνος του, έτσι οι διωκτικές αρχές ερευνούν τα στοιχεία για να βεβαιωθούν πως έχουν όλα τα δεδομένα... για να μας κρατήσουν ασφαλείς», είπε η Ρουντ σε συνέντευξή της.

Όταν ρωτήθηκε για το εάν ο δράστης του μακελειού ήταν γνωστός στην αστυνομία τόνισε: «οι υπηρεσίες ασφαλείας έχουν στοιχεία για πολύ κόσμο, αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να συλλαμβάνουν όποιον γνωρίζουν, αλλά είναι κάποιος για τον οποίον γνώριζαν και είμαι σίγουρη πως όταν ολοκληρωθεί η έρευνα θα γνωρίζουμε περισσότερα», είπε στο ραδιόφωνο του BBC.

Σύμφωνα με την ίδια, ο Αμπέντι είχε πρόσφατα επιστρέψει από ταξίδι στην Λιβύη. «Ναι, πιστεύω πως αυτό έχει επιβεβαιωθεί», είπε η βρετανίδα υπουργός και πρόσθεσε πως «όταν ολοκληρωθεί η έρευνα θα δούμε το παρελθόν του και το τι συνέβη, πώς ριζοσπαστικοποιήθηκε και τι είδους υποστήριξη μπορεί να του δόθηκε».

Η υπουργός αναφέρθηκε ακόμη και στο γεγονός πως 3.800 στρατιώτες θα κινούνται πλέον στους δρόμους της Μεγάλης Βρετανίας για την ασφάλεια των πολιτών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ