ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Ο Μακρόν θέλει παράταση της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης

Γαλλία: Ο Μακρόν θέλει παράταση της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης
REUTERS/Eric Gaillard

Την παράταση της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης, στην οποία έχει τεθεί η Γαλλία από το 2015, μέχρι την 1η Νοεμβρίου επιθυμεί ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.

Ο Μακρόν αναμένεται να ζητήσει από το κοινοβούλιο της χώρας να παρατείνει την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, η οποία πρόκειται να λήξει στις 15 Ιουλίου.

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε σήμερα, Τετάρτη, από το προεδρικό μέγαρο των Ηλυσίων, αναφέρεται ακόμη πως ο πρόεδρος Μακρόν θέλει έναν νέο νόμο για τη μάχη εναντίον της «τρομοκρατικής απειλής».

Στη Γαλλία έχει επιβληθεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου 2015 στο Παρίσι που είχαν στοιχίσει τη ζωή σε 130 ανθρώπους.

«Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας αποφάσισε ότι το κοινοβούλιο θα εξετάσει την παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης μέχρι την 1η Νοεμβρίου» και εξέφρασε την επιθυμία να υπάρξει «μέσα στις προσεχείς εβδομάδες» ένα «νομοθετικό κείμενο» για την ενίσχυση «της ασφάλειας έναντι της τρομοκρατικής απειλής», ανέφερε η προεδρία μετά τη λήξη συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου για την άμυνα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ