ΚΟΣΜΟΣ

Ο πρόεδρος της West Ham στο πλευρό του άστεγου «ήρωα» του Μάντσεστερ (pics)

Ο πρόεδρος της West Ham στο πλευρό του άστεγου «ήρωα» του Μάντσεστερ (pics)
CNNi

Οι εικόνες που μετέφερε σε όλον τον κόσμο συγκλόνισαν. Ο άστεγος Stephen Jones που βοήθησε τους τραυματίες που έτρεχαν πανικόβλητοι να βγουν από το Manchester Arena, δευτερόλεπτα μετά την τρομοκρατική επίθεση, χαρακτηρίστηκε ως «ήρωας».

«Αν δεν βοηθούσα δεν θα μπορούσα να ζήσω σκεπτόμενος ότι έφυγα και άφησα αβοήθητα αυτά τα παιδιά» είπε, σκορπώντας δάκρυα συγκίνησης αλλά και ευγνωμοσύνης, καθώς μέσα στον πανικό και τον τρόμο, η μόνη του σκέψη ήταν να φροντίσει τους τραυματίες.

Η κίνησή του αυτή δεν άφησε ασυγκίνητο τον δισεκατομμυριούχο πρόεδρο της West Ham, David Sullivan, ο οποίος προσφέρθηκε να τον βοηθήσει.

«Εγώ και ο πατέρας μου θέλουμε να νοικιάσουμε ένα σπίτι στον άστεγο άνδρα του Μάντσεστερ και να πληρώσουμε το ενοίκιο για έξι μήνες. Θέλουμε να τον βοηθήσουμε να σταθεί στα πόδια του» έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter.

«Θα εκτιμούσαμε πολύ αν μας βοηθούσε κάποιος να έρθουμε σε επαφή μαζί του. Είναι μία μικρή ανταμοιβή για αυτό που έκανε», πρόσθεσε, ,καλώντας τους διαδικτυακούς του φίλους να διαδώσουν το μήνυμά του.

Η δύναμη των social media αποδείχθηκε ισχυρή και έτσι με τη βοήθεια των φίλων του τελικά βρήκε τον άστεγο Steve.

Λίγο αργότερα, ο ισχυρός άνδρας της West Ham, έγραψε στο twitter: «ΒΡΗΚΑΜΕ ΤΟΝ STEVE. Αυτό δείχνει τη δύναμη των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Σας ευχαριστώ όλους που βοηθήσατε ώστε να αλλάξει η ζωή ενός ανθρώπου».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ