ΚΟΣΜΟΣ

Μελάνια Τραμπ: Το περιττό πέπλο, η πίτσα και η ποτίτσα με τον Πάπα

Μελάνια Τραμπ: Το περιττό πέπλο, η πίτσα και η ποτίτσα με τον Πάπα

Στην περιοδεία της στη Σαουδική Αραβία η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ Μελάνια Τραμπ δεν φόρεσε μαντήλα -δεν ήταν άλλωστε και προβλεπόμενο. Ωστόσο η εμφάνιση της στο Βατικανό στη σημερινή επίσημη συνάντηση της με τον Πάπα Φραγκίσκο συζητήθηκε πολύ -για τους λάθος λόγους.

Στην πρώτη στάση της στην Ευρώπη, στο πρώτο υπερατλαντικό ταξίδι της που συνοδεύει τον 45ο Πρόεδρο των ΗΠΑ και σύζυγο της Ντόναλντ Τραμπ η τρίτη σύζυγος του φόρεσε πέπλο και ντύθηκε στα μαύρα. Δίπλα της η κόρη του Αμερικανού Προέδρου Ιβάνκα Τραμπ ήταν εξίσου μαυροφορεμένη κάνοντας τα social media να ενθουσιαστούν τρολάροντας την εμφάνιση τους.

"Χήρες" τις αποκάλεσαν πολλές ιστοσελίδες της light ειδησεογραφίας ενώ στα social media οι χρήστες δεν ήξεραν πώς να διαχειριστούν την εμφάνιση των δύο Τραμπ. Ωστόσο ούτε η Μελάνια ούτε η Ιβάνκα Τραμπ έκαναν κάτι μη προβλεπόμενο από το πρωτόκολλο.

Οι δύο γυναίκες όφειλαν να ντυθούν με μαύρα και να καλύψουν τα κεφάλια τους ώστε να συναντηθούν με τον Ποντίφικα.

Στη συνάντηση τους στο Αποστολικό Παλάτι στο Βατικανό (την τρίτη τους στάση στην εννιαήμερη περιοδεία τους στο εξωτερικό) ο επικεφαλής της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας και ο Τραμπ διασταύρωσαν τα βλέμματα και τη ρητορική τους σε χαμηλούς τόνους.

Η συνάντηση είχε διάρκεια 25 λεπτών με αρκετά στιγμιότυπα να διασκέδασαν φωτογράφους και παριστάμενους. Σίγουρα το πιο ενδιαφέρον παραπολιτικό στιγμιότυπο ήταν ο αστείος, όπως κατέληξε, διάλογος ανάμεσα στη Μελάνια Τραμπ και τον Πάπα Φραγκίσκο.

Όταν ο Ποντίφικας ρώτησε την Σλοβένα Μελάνια Τραμπ τι ταΐζει τον σύζυγο της αναφερόμενος σε μια παραδοσιακή λιχουδιά της πατρίδας της, την ποτίτσα (σ.σ. ψωμί γεμιστό με σταφίδες, ξηρούς καρπούς και κρέμα) η Μελάνια παράκουσε ή απλά βιάστηκε να απαντήσει επιβεβαιώνοντας του ότι ναι, τον ταίζει... πίτσα!

Βέβαια ένας Σλοβένος αξιωματούχος του Βατικανού υποστηρίζει ότι η φημολογία για "ποτίτσα" και "πίτσα" είναι fake news αν και το video που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο θα περάσει στην ιστορία ως μια χαριτωμένη παρεξήγηση ανάμεσα στην Πρώτη Κυρία και τον Ποντίφικα.

Όπως αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο όντως ο Ποντίφικας ρώτησε τη Μελάνια "Τι τον ταΐζεις, ποτίτσα;" κι εκείνη του απάντησε "Ποτίτσα, ναι!".

Το χαριτωμένο περιστατικό αναμεταδόθηκε από όλα τα media αν και Σλοβένος αξιωματούχος του Βατικανού ξεκαθάρισε ότι ο σύζυγος μιας ανιψιάς του Πάπα είναι σλοβενικής καταγωγής οπότε ο Ποντίφικας γνωρίζει πολύ καλά τι είναι η ποτίτσα και πώς την απολαμβάνει κανείς.

Το πέπλο δεν ήταν απαραίτητο

2017 05 24T090745Z 1609500541 RC1261CBB1A0 RTRMADP 3 USA TRUMP POPE

Τέλος, το dress code των δύο Τραμπ ήταν μεν προβλεπόμενο ωστόσο τα media σχολιάζουν το υπερβολικό αξεσουάρ του πέπλου.

Τόσο η σύζυγος του Ντόναλντ Τραμπ όσο και η σύμβουλος και κόρη του Ιβάνκα σωστά επέλεξαν να φορέσουν κάτι σεμνό και σοβαρό όπως επιτάσσει το Βατικανό για τη ενδυμασία των επισκεπτών όμως δεν υπάρχει κανόνας που απαιτεί από τις γυναίκες να φορούν πέπλο στο κεφάλι σχολιάζει η Bild υποστηρίζοντας ότι η "υπερβολή" μάλλον ήταν ιδέα των επικοινωνιολόγων της κυβέρνησης Τραμπ που δεν είχαν μελετήσει όσο έπρεπε τις εμφανίσεις άλλων σημαντικών κυριών που έχουν επισκεφθεί τον Ποντίφικα.

Τόσο η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ όσο και η Αντζελίνα Τζολί του ΟΗΕ επέλεξαν να ντυθούν με μαύρα ρούχα χωρίς κάποιο αξεσουάρ στο κεφάλι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ