ΚΟΣΜΟΣ

Στα χέρια της αστυνομίας ο πατέρας και ο αδελφός του βομβιστή του Μάντσεστερ (pics)

Στα χέρια της αστυνομίας ο πατέρας και ο αδελφός του βομβιστή του Μάντσεστερ (pics)
Facebook

Στη σύλληψη του πατέρα και του αδελφού του βομβιστή αυτοκτονίας που σκόρπισε το θάνατο στο Manchester Arena προχώρησε η αστυνομία της Λιβύης. 

«Η αντιτρομοκρατική συνέλαβε τον πατέρα του 22χρονου έξω από το σπίτι του, στο προάστιο Any Zara, της Τρίπολης» ανέφερε εκπρόσωπος της αστυνομίας, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters. Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε ότι «η αστυνομία του πέρασε χειροπέδες και τον έβαλε μέσα σε ένα αυτοκίνητο».

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι και ο 20χρονος αδερφός του μακελάρη, Χασέμ Αμπέντι, συνελήφθη, ως ύποπτος για διασυνδέσεις με το Ισλαμικό Κράτος – κάτι που δεν αναφέρεται (μέχρι στιγμής) για τον πατέρα. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες τονίζουν μάλιστα ότι ο 20χρονος γνώρισε ότι ο αδελφός του σχεδίαζε τρομοκρατική επίθεση.

Ο Χασέμ Αμπέντι «είπε ότι ήταν μέλος του Ισλαμικού Κράτους μαζί με τον αδελφό του Σαλμάν Αμπέντι και ομολόγησε ότι ήταν παρών στη Βρετανία το διάστημα της προετοιμασίας της επίθεσης» επισημαίνει σε μια ανάρτηση στο λογαριασμό της στο Facebook η Δύναμη Αποτροπής, μιας μονάδας της αστυνομίας που δηλώνει πίστη στην Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ).

Έξι συλλήψεις σε σχέση με την τρομοκρατική επίθεση

Έξι συλλήψεις -πέντε ανδρών και μίας γυναίκας- έχουν γίνει από τη βρετανική αστυνομία και οι οποίες σχετίζονται με την τρομοκρατική επίθεση στο Μάντσεστερ.

Η Βρετανία από την Τρίτη βρίσκεται στον μέγιστο συναγερμό, καθώς όπως δήλωσε η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι, δεν αποκλείεται μια δεύτερη επίθεση άμεσα.

Έπειτα από έφοδο των αστυνομικών δυνάμεων σε ένα συγκρότημα διαμερισμάτων το βράδυ της Τετάρτης στην περιοχή του Μπλάκλεϊ, μια γειτονιά στο βόρειο τμήμα της πόλης, συνελήφθη μια γυναίκα, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές, χωρίς να αναφέρουν το όνομα και την ηλικία της.

Η σύλληψη του πέμπτου άνδρα έγινε στην πόλη Wigan, 27 χιλιόμετρα δυτικά του Μάντσεστερ.

«Συλλάβαμε έναν άνθρωπο στο Wigan το απόγευμα σε σχέση με την έρευνα που διεξάγεται για το τραγικό περιστατικό στο Manchester Arena», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας του Μάντσεστερ και πρόσθεσε: «Όταν τον συλλάβαμε, ο άντρας κουβαλούσε ένα πακέτο, το οποίο και εξετάζουμε αυτή τη στιγμή».

Αμέσως μετά την ταυτοποίηση του καμικάζι της επίθεσης ως του 22χρονου Σαλμάν Αμπεντι, οι βρετανικές Αρχές ξεκίνησαν ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη πιθανών συνεργών του, οι οποίοι ίσως τον βοήθησαν να φτιάξει την βόμβα.

Η επίθεση δεν ήταν χτύπημα «μοναχικού λύκου»

Την ίδια ώρα, ο επικεφαλής της Αστυνομίας του Μάντσεστερ εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι η τρομοκρατική επίθεση δεν είναι χτύπημα «μοναχικού λύκου», αλλά εμπλέκεται ολόκληρο δίκτυο προσώπων.

«Είναι ξεκάθαρο πως πρόκειται για δίκτυο», είπε ο Ian Hopkins σε συνέντευξη Τύπου στα Μέσα.

«Και όπως έχω πει, (η έρευνα) συνεχίζεται με ρυθμό. Διεξάγονται εκτεταμένες έρευνες σε όλη την περιοχή του Μάντσεστερ την ώρα που μιλάμε», προσέθεσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ