ΚΟΣΜΟΣ

Βοηθούσε τον ανάπηρο γιο της στο πανεπιστήμιο και τότε ήρθε η μεγάλη έκπληξη

Βοηθούσε τον ανάπηρο γιο της στο πανεπιστήμιο και τότε ήρθε η μεγάλη έκπληξη
Facebook/Chapman University

Όλοι οι γονείς είναι περήφανοι όταν τα παιδιά τους αποφοιτούν από το πανεπιστήμιο. Η Τζούντι Οκόνορ (Judy O'Connor) είναι μια από αυτές τις μητέρες, ωστόσο την ημέρα της αποφοίτησης του γιού της, το πανεπιστήμιο είχε μία έκπληξη και για την ίδια. 

Ο Μάρτι Οκόνορ αποφοίτησε την Κυριακή από το Chapman University, στο Όραντζ της Καλιφόρνια, λαμβάνοντας τον μεταπτυχιακό του στη διοίκηση επιχειρήσεων.

Ένα ατύχημα πριν από μερικά χρόνια τον άφησε ανάπηρο. Δεν μπορεί ούτε να μιλήσει ούτε να περπατήσει. Για την επικοινωνία του χρησιμοποιεί λογισμικό αναγνώρισης φωνής, ωστόσο δεν μπορούσε να κρατήσει σημειώσεις ή να δώσει μόνος του εξετάσεις.

Έτσι, η μητέρα του πήγαινε κάθε μέρα μαζί του στην τάξη και τον βοηθούσε σε όλα τα παραπάνω. «Ως μητέρα, θέλεις να βοηθήσεις τα παιδιά σου να ξεπεράσουν τις δυσκολίες», δήλωσε η Τζούντι, καθηγήτρια σχολείου που έχει συνταξιοδοτηθεί, στο θυγατρικό μέσο ενημέρωσης του CNNi, KTLA.

«Πάντα πίστευα σε αυτόν, ήξερα ότι μπορούσε να τα καταφέρει και απλά ήθελα να είμαι εκεί, δίπλα του, να τον στηρίζω», συνεχίζει.

Έτσι λοιπόν, όταν έφτασε η μεγάλη μέρα ο γιός της να πάρει το δίπλωμά του, το πανεπιστήμιο της απένειμε ένα τιμητικό δίπλωμα, με το πλήθος να ξεσπάει σε χειροκροτήματα.

Ήταν ιδέα του παιδιού της και ένας τρόπος να της πει ένα μεγάλο ευχαριστώ.

Όπως δήλωσε ο Μάρτι: «Ήμουν τόσο ενθουσιασμένος για εκείνη γιατί πραγματικά της άξιζε».

Mom gets a degree, too, after attending every grad class with quadriplegic son

By Doug Criss, CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ