Ένοπλοι άνοιξαν πυρ κατά χριστιανών στην Αίγυπτο, δεκάδες νεκροί και τραυματίες
Ένοπλοι κουκουλοφόροι εξαπέλυσαν επίθεση κατά μιας ομάδας κοπτών χριστιανών που πήγαιναν σε ένα μοναστήρι σε περιοχή της νότιας Αιγύπτου την Παρασκευή, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 26 άνθρωποι και άλλοι 26 να τραυματιστούν.
Το γκρουπ των χριστιανών ταξίδευε με δύο λεωφορεία κι ένα μικρό φορτηγό στην επαρχία Μίνια, όταν , σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ένοπλοι άνοιξαν πυρ «γαζώνοντας» με σφαίρες τα οχήματα.
Οι κόπτες χριστιανοί, που αποτελούν περίπου το 10% του πληθυσμού της Αιγύπτου των 92 εκατομμυρίων, δεν είναι η πρώτη φορά που βρίσκονται στο στόχαστρο ενόπλων επιθέσεων.
Περίπου 70 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε βομβιστικές επιθέσεις που έγιναν σε κκλησίες κοπτών σε Κάιρο, Αλεξάνδρεια και Τάντα, από τον περασμένο Δεκέμβριο. Την ευθύνη για αυτές τις επιθέσεις είχε αναλάβει το ισλαμικό Κράτος.
Για την επίθεση της Παρασκευής μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης, ενώ ο Αιγύπτιος πρόεδρος αλ Σίσι συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη με αξιωματούχους των υπηρεσιών ασφαλείας.
Σε λειτουργία τέθηκε το υποσύστημα Εργοσήμου ΟΓΑ μέσω e-ΕΦΚΑ - Ποιες οι νέες δυνατότητες
00:30
Περισσότεροι από 1700 Αφρικανοί πολεμούν για την Ρωσία στα μέτωπα της Ουκρανίας
23:59
ΑΔΕΔΥ: Στάση εργασίας στις 27 Φεβρουαρίου και 24ωρη απεργία στις 28 Φεβρουαρίου
23:49
Παραιτήθηκαν ο Γενικός Εισαγγελέας και ο Συνήγορος του Πολίτη στη Βενεζουέλα
23:44