ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Ευχές Τραμπ στους μουσουλμάνους για το Ραμαζάνι

ΗΠΑ: Ευχές Τραμπ στους μουσουλμάνους για το Ραμαζάνι
REUTERS/Christian Hartmann

«Εξ ονόματος του αμερικανικού λαού καλό Ραμαζάνι σε όλους τους μουσουλμάνους», ευχήθηκε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, καλώντας τους μουσουλμάνους να εργαστούν για την ειρήνη.

«Στην ουσία του, το πνεύμα του Ραμαζανιού ενισχύει τη συνειδητοποίηση της κοινής υποχρέωσής μας να αποκρούσουμε τη βία, να εργαστούμε για την ειρήνη και να προσφέρουμε σε εκείνους που έχουν ανάγκη και υποφέρουν από τη φτώχεια ή εξαιτίας μιας σύρραξης», αναφέρει ο Τραμπ στην ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από τον Λευκό Οίκο.

Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του ο Τραμπ εκφώνησε μια ομιλία που θεωρήθηκε εχθρική απέναντι στους μουσουλμάνους. Μετά την εκλογή του προσπάθησε δύο φορές να εφαρμόσει μέτρα για να περιορίσει τη μετανάστευση στις ΗΠΑ προσώπων από έξι μουσουλμανικές χώρες ώστε να εμποδιστεούν οι «ισλαμιστές τρομοκράτες» να μπουν στη χώρα. Τα δύο διατάγματά του για τη μετανάστευση απορρίφθηκαν από τα αμερικανικά δικαστήρια.

Στο μήνυμά του για το Ραμαζάνι ο Τραμπ αναφέρθηκε επίσης στον αγώνα για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας:

«Φέτος, η γιορτή (του Ραμαζανιού) ξεκινά ενώ θρηνούμε για τα αθώα θύματα των βάρβαρων τρομοκρατικών επιθέσεων στη Βρετανία και την Αίγυπτο, αχρείων πράξεων που είναι ευθέως αντίθετες με το πνεύμα του Ραμαζανιού. Τέτοιες ενέργειες απλώς ενισχύουν τη βούλησή μας να εξολοθρεύσουμε τους τρομοκράτες και τη διεστραμμένη ιδεολογία τους», ανέφερε.

trump2

ΔΗΜΟΦΙΛΗ