ΚΟΣΜΟΣ

Μάντσεστερ: Έκρηξη σε διαμέρισμα σε έρευνες για το τρομοκρατικό χτύπημα

Μάντσεστερ: Έκρηξη σε διαμέρισμα σε έρευνες για το τρομοκρατικό χτύπημα
twitter

Μεγάλη αντιτρομοκρατική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη στο Μάντσεστερ στην περιοχή Moss Side, όπου συνελήφθη, στο διαμέρισμα του, ένας 25χρονος που πιστεύεται ότι έχει σχέσεις με την τρομοκρατική επίθεση στη συναυλία της Αριάνα Γκράντε. Πρόκειται για την 14η σύλληψη που γίνεται από την περασμένη Τρίτη. 

Όπως μεταδίδουν τα διεθνή μέσα, στην περιοχή προκλήθηκε πανικός καθώς σημειώθηκε έκρηξη στο διαμέρισμα. Σύμφωνα με βρετανικά μέσα, η έκρηξη φαίνεται να προήλθε από μηχανισμό που είχε τοποθετηθεί στην πόρτα του διαμερίσματος από τους αστυνομικούς. Με τη σειρά της, η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι η έκρηξη ήταν ελεγχόμενη.

Στο σημείο αυτή την ώρα βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις καθώς και εκπαιδευμένοι σκύλοι της αστυνομίας, πραγματοποιώντας έρευνες στην οικία.

Σύμφωνα με γείτονες, που επικαλείται ο Guardian, μετά την έκρηξη, ακούστηκαν κραυγές και είδαν έναν άνδρα να είναι πεσμένος στο δρόμο, με τους αστυνομικούς να έχουν στραμμένο πάνω του τα όπλα τους, πριν τον συλλάβουν. Οι μάρτυρες αναφέρουν ακόμη ότι στο διαμέρισμα αυτό διέμενε μια οικογένεια από τη Λιβύη.

Σε ανακοίνωση της η αστυνομία επιβεβαίωσε τη σύλληψη ενός 25χρονου και όπως αναφέρουν μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί 14 άτομα που είναι ύποπτα για τρομοκρατία, με τους 12 ακόμη να βρίσκονται υπό κράτηση.

Σημειώνεται πως η επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής διεξάγεται στο πλαίσιο της έρευνας για συνεργάτες του 22χρονου Σαλμάν Αμπέντι που ανατινάχθηκε την περασμένη Δευτέρα στο Manchester Arena.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ