ΚΟΣΜΟΣ

Ο Μακρόν υποδέχτηκε τον Πούτιν στο Ανάκτορο των Βερσαλλιών (pics)

Ο Μακρόν υποδέχτηκε τον Πούτιν στο Ανάκτορο των Βερσαλλιών (pics)
REUTERS/Philippe Wojazer

Τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν υποδέχτηκε στο ανάκτορο των Βερσαλλιών, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν το μεσημέρι της Δευτέρας. 

Η επίσκεψη του Βλαντιμίρ Πούτιν γίνεται με την ευκαιρία της έκθεσης για τα 300 χρόνια της ιστορικής επίσκεψης στη Γαλλία του τσάρου Πέτρου του Μέγα το 1717, κατά την οποία συνάφθηκαν οι διπλωματικές σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες.

Είναι η πρώτη τους συνάντηση κατά την οποία θα συζητήσουν μια σειρά θεμάτων, στην πρώτη γραμμή των οποίων βρίσκεται η κατάσταση στη Συρία και την Ουκρανία.

640x640 1

REUTERS/Philippe Wojazer

640x640 2

REUTERS/Philippe Wojazer

Έπειτα από μια παρατεταμένη και θερμή χειραψία πάνω στο κόκκινο χαλί που είχε ξεδιπλωθεί μέσα στην μαρμάρινη αυλή του ανακτόρου και ενώ η προεδρική φρουρά απέδιδε τιμές, οι δύο αρχηγοί κρατών εισήλθαν σε ένα σαλόνι για μια συνάντηση μαζί με λίγους συνεργάτες τους, ενώ πρόκειται να ακολουθήσει γεύμα και συνέντευξη Τύπου.

640x640 5

REUTERS/Philippe Wojazer

640x640 6

REUTERS/Alexander Zemlianichenko

Ο Μακρόν υποσχέθηκε να κρατήσει σκληρή στάση απέναντι στον Πούτιν

Σκληρή στάση απέναντι στον Πούτιν θα κρατήσει ο Μακρόν, κατά την πρώτη τους συνάντηση και στον απόηχο των κατηγοριών για ρωσική εμπλοκή στις γαλλικές εκλογές, όπως είχε δηλώσει νωρίτερα ο Γάλλος πρόεδρος.

640x640 4

REUTERS/Philippe Wojazer

«Είναι απαραίτητο να μιλήσουμε με τη Ρωσία διότι υπάρχουν μια σειρά από διεθνή θέματα τα οποία δεν θα επιλυθούν χωρίς σκληρό διάλογο μαζί της», είχε πει χαρακτηριστικά ο Μακρόν. Σε δηλώσεις του στο τέλος της συνόδου G7 το Σάββατο, σημείωσε σε δημοσιογράφους: «Θα είμαι απαιτητικός στις συνομιλίες μου με τη Ρωσία».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ