ΚΟΣΜΟΣ

Ιβάνκα και Τζάρεντ: Κρατούν χαμηλό προφίλ παρά την έρευνα του FBI (pics)

Ιβάνκα και Τζάρεντ: Κρατούν χαμηλό προφίλ παρά την έρευνα του FBI (pics)
REUTERS/Jim Bourg/Files

Λίγες ημέρες έχουν περάσει από τη δημοσιοποίηση της είδησης ότι το FBI διεξάγει έρευνα για τον ρόλο του Τζάρεντ Κούσνερ κατά διάρκεια του προεκλογικού αγώνα, αλλά και της περιόδου μετάβασης της προεδρικής εξουσίας στις ΗΠΑ. Στο επίκεντρο της έρευνας των ομοσπονδιακών αρχών βρίσκονται οι επαφές του με Ρώσους αξιωματούχους, ο ρόλος του στην ανάλυση των στοιχείων της προεκλογικής εκστρατείας, αλλά και οι σχέση του με τον πρώην Σύμβουλο Ασφάλειας των ΗΠΑ Μάικλ Φλιν.

Ο σύμβουλος και γαμπρός του αμερικανού προέδρου φέρεται να είχε συζητήσει το ενδεχόμενο οργάνωσης ενός μυστικού καναλιού επικοινωνίας μεταξύ του επιτελείου της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ και της Ρωσίας με το αντικείμενο των επαφών να προσδιορίζεται στην πολεμική κρίση της Συρίας, αλλά κι άλλα θέματα. Ο Κούσνερ φέρεται επίσης να συζήτησε τα ζητήματα αυτά με τον πρεσβευτή της Ρωσίας στις ΗΠΑ Σεργκέι Κίσλιακ σε συνάντησή τους τον περασμένο Δεκέμβριο, σύμφωνα με δηλώσεις πηγών που γνωρίζουν το θέμα στο CNNi.

Από την άλλη μεριά, δεν υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ότι το FBI διεξάγει ειδική έρευνα για τον Κούσνερ και τις καταγγελίες για ενδεχόμενες πράξεις που να είναι ποινικά ελέγξιμες.

Το πανίσχυρο ζευγάρι του Λευκού Οίκου – η Ιβάνκα είναι ειδική σύμβουλος στο πλευρό του προέδρου και ο Τζάρεντ είναι επίσης υψηλόβαθμος σύμβουλος και υπεύθυνος του νεοϊδρυθέντος γραφείου για την Αμερικανική Καινοτομία- διατηρεί χαμηλό προφίλ, αποφεύγοντας τα σχόλια για τις τελευταίες εξελίξεις.

2017 05 23T164837Z 868253837 RC18BE229470 RTRMADP 3 USA TRUMP ITALY

(Πηγή: REUTERS/Alessandro Bianchi)

Τόσο για την Ιβάνκα Τραμπ, όσο και για τον σύζυγό της αξιωματούχος της αμερικανικής κυβέρνησης δήλωσε στο CNNi ότι «επικεντρώνονται» στα καθήκοντα που έχουν αναλάβει δίπλα στον Ντόναλντ Τραμπ. Ο ίδιος αξιωματούχος δήλωσε ότι έχουν «κατανοήσει ότι όταν κατέχεις τέτοιες θέσεις, βρίσκεσαι στο επίκεντρο της προσοχής».

2017 05 23T164305Z 1853547169 RC1CA942CAA0 RTRMADP 3 USA TRUMP ISRAEL

(Πηγή: REUTERS/Jonathan Ernst)

Παράλληλα, τόνισε ότι τόσο η Ιβάνκα, όσο και ο Τζάρεντ δεν έχουν ενοχληθεί από τις πληροφορίες σχετικά με τη διεξαγωγή της έρευνας του FBI. Από την παραμονή τους στον Λευκό Οίκο κατά τους τελευταίους μήνες αναγνωρίζουν τη σπουδαιότητα των καθηκόντων τους και έχουν αποκτήσει τις κατάλληλες πολιτικές αντοχές που απαιτεί η θέση τους, σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο.

Έτσι, το Σαββατοκύριακο που πέρασε το ζευγάρι βρέθηκε στη Λέσχη για Γκολφ Bedmister, εκεί όπου ενώθηκε με τα δεσμά του γάμου το 2009. Μαζί τους ήταν και τα τρία τους παιδιά.

1

(Πηγή: twitter, @IvankaTrump)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ