ΚΟΣΜΟΣ

Παραιτήθηκε ο υπεύθυνος επικοινωνίας του Λευκού Οίκου

Παραιτήθηκε ο υπεύθυνος επικοινωνίας του Λευκού Οίκου
GARY HERSHORN/REUTERS

Ο επικεφαλής επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων του Λευκού Οίκου, Μάικ Ντούμπκ (Mike Dubke) παραιτήθηκε από τα καθήκοντά του μόλις τρεις μήνες μετά τον διορισμό του.

Όπως έγινε γνωστό την Τρίτη, ο Ντούμπκ υπέβαλε την παραίτησή του στις 18 Μαΐου, η οποία έγινε άμεσα αποδεκτή από τον πρόεδρο των ΗΠΑ.

Μιλώντας στην Politico, είπε πως παρέμεινε στη θέση του μέχρι να ολοκληρωθεί το πρώτο διεθνές ταξίδι του Ντόναλντ Τραμπ και για να διασφαλιστεί ομαλά η διαδοχή του. Σήμερα, Τρίτη φαίνεται να ήταν η τελευταία ημέρα του Ντούμπκ ως εργαζόμενου του Λευκού Οίκου.

640x640 1

REUTERS/Mike Theiler

Εργαζόταν στενά με τον εκπρόσωπο Τύπου, Σον Σπάισερ και βρισκόταν στο παρασκήνιο, βοηθώντας στη διαχείριση της επικοινωνιακής στρατηγικής του Λευκού Οίκου. Ένα από τα σημαντικά ζητήματα τα οποία διαχειρίστηκε ήταν οι αντιδράσεις που προέκυψαν από την αιφνίδια παραίτηση του διευθυντή του FBI Τζέιμς Κόμει.

Το CNNi επικοινώνησε με τον ίδιο και όπως δήλωσε: «Ήταν τιμή μου να υπηρετήσω τον πρόεδρο Τραμπ», σημειώνοντας πως η συνομιλία που είχε με τον Αμερικανό πρόεδρο, μετά την παραίτησή του έγινε σε πολύ θετικό κλίμα. Ερωτώμενος για τους λόγους που πήρε μια τέτοια απόφαση είπε πως είναι «προσωπικοί».

Σύμφωνα πάντως με την Washington Post, ο Αμερικανός πρόεδρος φαίνεται διατεθειμένος να σταματήσει οποιεσδήποτε διαρροές για το ζήτημα της ρωσικής παρέμβασης στις προεδρικές εκλογές του 2016, και οι αλλαγές στον Λευκό Οίκο πρόκειται να συνεχιστούν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ