BREAKING NEWS
Επίσημη πρώτη εμφάνιση για τα δύο γιγάντια πάντα στην Ολλανδία (pics)
Πηγή: REUTERS/MICHAEL KOOREN

Εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν το απόγευμα της Τρίτης στον ζωολογικό κήπο Ούβεχαντς της πόλης Ρένεν στην Ολλανδία, προκειμένου να θαυμάσουν για πρώτη φορά τα δύο γιγάντια πάντα που ζουν σε αυτόν.

Διαβάστε επίσης

Έπειτα από έξι εβδομάδες σε καραντίνα μετά την άφιξή τους στον ζωολογικό κήπο στις 12 Απριλίου, η Γου Γουέν, το θηλυκό πάντα, έκανε τα πρώτα της βήματα στον εξωτερικό φράκτη του χώρου όπου διαμένει. Αψηφώντας τα βλέμματα δεκάδων παιδιών, η Γου Γουέν εστίασε την προσοχή της στο πρώτο μπαμπού που είδε και άρχισε να το καταβροχθίζει.

"Τι όρεξη! Θα φάει όλα τα μπαμπού που υπάρχουν μέσα από την περίφραξη σε μια εβδομάδα;", ρώτησε ένα παιδί.

"Μην ανησυχείς, υπάρχουν πάμπολλα μπαμπού αποθηκευμένα στον χώρο όπου μένει. Αυτό που κρατά το έχει μόνο για διασκέδαση", απάντησε ο φίλος του.

1pandas 2

Πηγή: Reuters

Ο Σινγκ Για, το αρσενικό πάντα, στεκόταν έξω από την αυλή του σαν αυτοκράτορας που επιθεωρεί τα νέα του εδάφη. Περιπολούσε στο χωράφι με τα χόρτα, πασπάτευσε τον ξύλινο τοίχο και προσπάθησε να σκαρφαλώσει σε έναν κορμό δένδρου αλλά δεν μπόρεσε λόγω του βαριού σώματός του. Όπως μεταδίδει το αθηναϊκό πρακτορείο, γρήγορα εγκατέλειψε την προσπάθεια και θρονιάστηκε πάνω σε έναν βράχο για να χαρεί τις πρώτες καλοκαιρινές ακτίνες του ηλίου, αψηφώντας υπεροπτικά τις πάμπολλες κάμερες και τα κινητά τηλέφωνα που προσπαθούσαν να απαθανατίσουν την πρώτη του εμφάνιση στο κοινό.

1pandas 3

Πηγή: Reuters

"Και τα δύο πάντα έχουν άριστη υγεία και προσαρμόζονται ωραία στη νέα τους κατοικία", δήλωσε ο Ζανγκ Χονγκέν, οικονομικός προϊστάμενος της Κρατικής Υπηρεσίας Δασοκομίας της Κίνας.

Η Γου Γουέν και ο Σινγκ Για που έχουν την ίδια ηλικία, τρισήμισυ ετών, θα παραμείνουν στο Ούβεχαντς για 15 χρόνια. Γεννήθηκαν στη νοτιοκεντρική Κίνα και ανήκουν σε είδος που απειλείται με εξαφάνιση και αριθμεί μόνο 1.864 άτομα.

1pandas 4

Πηγή: Reuters

"Χαίρομαι που βλέπω τα δύο πάντα να είναι τόσο δημοφιλή στην Ολλανδία. Ζώντας μέσα σε αυτή την υπέροχη κατοικία που μοιάζει με κινέζικο ανάκτορο, πράγματι έχουν τη μεταχείριση που επιφυλάσσεται σε έναν αυτοκράτορα και μια αυτοκράτειρα. Η παραμονή τους θα ενισχύσει σίγουρα την σινο-ολλανδική συνεργασία στην προστασία της δασοκομίας και της βιοποικιλότητας", δήλωσε ο Ζανγκ.

Για τον Μάρτιν βαν Νταμ, τον Ολλανδό υφυπουργό Οικονομικών, "η Ολλανδία έχει ήδη κλείσει την Γου Γουέν και τον Σινγκ Για στην καρδιά της".

1pandas 5

Πηγή: Reuters


Διαβάστε επίσης

Ξέφυγε το διατροφικό σκάνδαλο με τα τοξικά αυγά – 16 ευρωπαϊκές χώρες σε συναγερμό

Δύο ύποπτοι για το σκάνδαλο με τα μολυσμένα αυγά συνελήφθησαν στην Ολλανδία

Μολυσμένα αυγά στην Ευρώπη: Η παρουσία του εντομοκτόνου ήταν γνωστή από το 2016

Δίδυμα πάντα στη Βιέννη γιορτάζουν τα πρώτα τους γενέθλια με φαγητό και ύπνο (pics)

Newsletter ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΗ
Όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο email σας. Με την εγγραφή σας, συμφωνείτε με τους Όρους Χρήσης
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης