ΚΟΣΜΟΣ

Πούτιν: Αμερικανοί χάκερ μπορεί να ενοχοποίησαν τη Ρωσία

Πούτιν: Αμερικανοί χάκερ μπορεί να ενοχοποίησαν τη Ρωσία
REUTERS/ SERGEI KARPUKHIN

Αμερικανοί χάκερ θα μπορούσαν να έχουν τοποθετήσει ψευδή στοιχεία ότι η Ρωσία επενέβη στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, εκτίμησε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν στη διάρκεια συνέντευξής του στο NBC News.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο και η οποία θα μεταδοθεί σήμερα το βράδυ, όμως αποσπάσματά της έχουν δοθεί στον Τύπο, ο Πούτιν αναφέρει ότι για πολιτικούς λόγους χάκερ από τις ΗΠΑ ίσως να τοποθέτησαν στοιχεία ώστε να φανεί ότι η Μόσχα ευθύνεται για τις κυβερνονεπιθέσεις στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας.

«Οι χάκερ μπορεί να είναι παντού. Μορεί να είναι στη Ρωσία, την Ασία (...) ακόμη και στην Αμερική, τη Λατινική Αμερική», είπε ο Ρώσος πρόεδρος. «Παρεμπιπτόντως μπορεί να υπάρχουν χάκερ και στις ΗΠΑ, οι οποίοι πολύ έντεχνα και επαγγελματικά έριξαν το φταίξιμο, όπως λέμε, στη Ρωσία», πρόσθεσε.

«Μπορείτε να φανταστείτε κάτι τέτοιο; Εν μέσω μιας πολιτικής μάχης. Με βάσει κάποιους υπολογισμούς ήταν βολικό για εκείνους να διαρρεύσουν τις πληροφορίες αυτές, οπότε τις διέρρευσαν, κατηγορώντας τη Ρωσία. Θα μπορούσατε να φανταστείτε κάτι τέτοιο; Εγώ μπορώ», τόνισε ο Πούτιν.

Σε χθεσινή του ομιλία στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης ο Πούτιν κατήγγειλε ότι οι κατηγορίες περί κυβερνοεπιθέσεων από τη Μόσχα είναι «επιζήμια κουτσομπολιά».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ