ΚΟΣΜΟΣ

Ο Μακρόν εξέφρασε αλληλεγγύη στις οικογένειες των Γάλλων που τραυματίστηκαν στο Λονδίνο

Ο Μακρόν εξέφρασε αλληλεγγύη στις οικογένειες των Γάλλων που τραυματίστηκαν στο Λονδίνο
REUTERS/ CHARLES PLATIAU

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν συνομίλησε με τις οικογένειες των τεσσάρων Γάλλων που τραυματίστηκαν στην επίθεση στο Λονδίνο εκφράζοντας «την πλήρη αλληλεγγύη της χώρας του σε αυτή τη δοκιμασία».

«Οι τηλεφωνικές συνδιαλέξεις με τις οικογένειες συνεχίζονται και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας μπόρεσε ήδη να συνομιλήσει με κάποιους εξ αυτών» διευκρίνισε το Ελιζέ στην ανακοίνωση που εξέδωσε λίγο πριν από τις 18.00 τοπική ώρα.

Ο επικεφαλής του γαλλικού κράτους «διατύπωσε την πλήρη αλληλεγγύη της χώρας σε αυτήν την δοκιμασία, στις οικογένειες και τους συγγενείς όπως επίσης και το αίσθημα συμπάθειας» προς εκείνους, συμπληρώνεται από την ίδια πηγή.

Ο Εμανουέλ Μακρόν συζήτησε «μαζί τους τις ανάγκες που έχουν και την κατάσταση της οικογένειάς τους και υπενθύμισε ότι η Γαλλία βρίσκεται στο πλευρό τους σε αυτή τη δοκιμασία».

Τέσσερις Γάλλοι τραυματίστηκαν, μεταξύ αυτών ένας σοβαρά, στην επίθεση στο Λονδίνο που στοίχισε την ζωή σε τουλάχιστον 7 ανθρώπους και είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό περίπου 50 άλλων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ