ΚΟΣΜΟΣ

Christine Archibald: Η συγκινητική ιστορία της Καναδής που έπεσε νεκρή στην επίθεση του Λονδίνου

Christine Archibald: Η συγκινητική ιστορία της Καναδής που έπεσε νεκρή στην επίθεση του Λονδίνου

Ταυτοποιήθηκε το πρώτο θύμα της νέας τρομοκρατικής επίθεσης που σημειώθηκε στο Λονδίνο τα ξημερώματα της Κυριακής. Πρόκειται για την Christine Archibald, μια νεαρή Καναδή, η οποία «έσβησε» στα χέρια του αρραβωνιαστικού της, μετά το χτύπημα των τρομοκρατών.

Η νεαρή από τον Καναδά εργαζόταν σε καταφύγιο αστέγων, μέχρι τη στιγμή που πήρε την απόφαση να ακολουθήσει στην Ευρώπη τον αρραβωνιαστικό της, στα χέρια του οποίου έμελλε να αφήσει την τελευταία της πνοή, τα ξημερώματα της Κυριακής.

Ο Tyler Ferguson, είναι συντετριμμένος από τον θάνατο της αγαπημένης του, λέει η αδελφή του, Cassie, η οποία είναι επίσης συγκλονισμένη από την τραγωδία. «Την κρατούσε στα χέρια του και την έβλεπε να πεθαίνει», περιγράφει τις τελευταίες στιγμές της Christine Archibald, η αδελφή του αρραβωνιαστικού της, μιλώντας στα βρετανικά μέσα ενημέρωσης.

«Θρηνούμε την απώλεια της όμορφης και αγαπημένης μας κόρης και αδερφής. Είχε χώρο στην καρδιά της για όλους και πίστευε ότι κάθε άνθρωπος αξίζει και θα πρέπει να αντιμετωπίζεται με σεβασμό», αναφέρει η οικογένεια της Christine Archibald και ζητά από τον κόσμο να τιμήσει τη μνήμη της με εθελοντική προσφορά.

«Κάντε την γειτονιά σας ένα καλύτερο μέρος. Γίνετε εθελοντές και κάντε δωρεές σε καταφύγιο αστέγων. Πείτε τους ότι σας έστειλε η Chrissy», αναφέρεται στην ανακοίνωση της οικογένειας της νεαρής Καναδής.

Συγκλονισμένος και ο πρωθυπουργός του Καναδά, Τζαστίν Τριντό, ο οποίος μόλις ενημερώθηκε πως μια Καναδή πολίτης είναι μεταξύ των νεκρών της τρομοκρατικής επίθεσης στο Λονδίνο, τόνισε:

«Ο Καναδάς καταδικάζει έντονα την παράλογη επίθεση που σημειώθηκε στο Λονδίνο και είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν και να τραυματιστούν πολλοί αθώοι άνθρωποι. Είμαι συντετριμμένος, που ένας από τους ανθρώπους που σκοτώθηκαν είναι Καναδός πολίτης».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ