ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση στο Λονδίνο: Τζιχαντιστής της «διπλανής πόρτας» ο ένας από τους δράστες

Επίθεση στο Λονδίνο: Τζιχαντιστής της «διπλανής πόρτας» ο ένας από τους δράστες

Τις ταυτότητες των τριών τζιχαντιστών που σκόρπισαν το θάνατο στο Λονδίνο το βράδυ του Σαββάτου, στην τρίτη τρομοκρατική επίθεση που σημειώνεται στη Μεγάλη Βρετανία από τις αρχές του έτους, γνωρίζουν πλέον οι βρετανικές Αρχές. Αν και ακόμη δεν τις έχουν δώσει στη δημοσιότητα, φαίνεται πως έχουν διαρρεύσει, με τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης να δημοσιεύουν λεπτομέρειες.

Σύμφωνα με πληροφορίες και οι τρεις δράστες φαίνεται πως κατάγονται από χώρες της βόρειας Αφρικής, ενώ ένας εξ αυτών ήταν παντρεμένος και είχε δύο παιδιά, ενώ ήταν και ιδιαίτερα «κοινωνικός».

2017 06 05T074241Z 1221762497 RC193C667150 RTRMADP 3 BRITAIN SECURITY


Πηγή: REUTERS/Gabriele Sciotto

Μάλιστα, όπως αποκαλύπτει η Daily Mail, ένας εκ των δραστών και συγκεκριμένα εκείνος που φορούσε φανέλα της Άρσεναλ το μοιραίο βράδυ, είχε εμφανιστεί και σε ντοκιμαντέρ για τους βρετανούς τζιχαντιστές, του Channel 4, ξεδιπλώνοντας μια σημαία του Ισλαμικού κράτους.

Πρόκειται για έναν 27χρονο, ο οποίος ήταν γνωστός στις βρετανικές Αρχές για τις εξτρεμιστικές απόψεις του. Μάλιστα πριν από δυο χρόνια είχε φθάσει στις αστυνομικές Αρχές η πληροφορία, ότι επιχειρεί να «προσηλυτίσει» παιδιά, σε ένα πάρκο στην περιοχή που διέμενε.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ένας από τους φίλους του φέρεται να ενημέρωσε τις Αρχές ότι ο 27χρονος ριζοσπαστικοποιήθηκε βλέποντας βίντεο με εξτρεμιστικό περιεχόμενο στο διαδίκτυο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ