ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανικές εκλογές: η Τερέζα Μέι προσπαθεί να κλέψει τις εντυπώσεις (pics)

Βρετανικές εκλογές: η Τερέζα Μέι προσπαθεί να κλέψει τις εντυπώσεις (pics)
REUTERS/Ben Stansall

Με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις να δείχνουν ότι η ψαλίδα μεταξύ των Συντηρητικών και των Εργατικών στη Βρετανία κλείνει επικίνδυνα η Τερέζα Μέι αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια της.

Έτσι λοιπόν η πρωθυπουργός σήμερα το πρωί επισκέφτηκε το Φλίτγουντ. Μια παραθαλάσσια πόλη που όλη της η οικονομία στηρίζεται στην αλιεία.

Εκεί η Τερέζα Μει μπήκε σε ένα καφέ και έναν φούρνο για να μιλήσει με ιδιοκτήτες και πελάτες. Πολλοί μάλιστα έσπευσαν να απαθανατίσουν την επίσκεψη της βρετανίδας πρωθυπουργού με το κινητό τους τηλέφωνο.

Δεύτερος σταθμός της ήταν μια φάρμα στο Όβερτον, στη Βορειοανατολική Ουαλία.

Η βρετανίδα πρωθυπουργός κάθησε στο ίδιο τραπέζι με τον αγρότη Ντέιβιντ Ντόουν και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας του και άκουσε με προσοχή τα προβλήματα τους.

Η προσπάθεια της να δείξει ένα πιο ανθρώπινο πρόσωπο και πως αφουγκράζεται τις ανησυχίες των πολιτών συμπίπτει με την τελευταία δημοσκόπηση -τα αποτελέσματα της οποίας δείχνουν ότι δεν θα καταφέρει να αποσπάσει την αυτοδυναμία.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εταιρεία δημοσκοπήσεων YouGov η Τερέζα Μέι φαίνεται ότι στις εκλογές τις 8ης Ιουνίου θα κερδίσει 304 έδρες, δηλαδή θα έχει 22 λιγότερες από αυτές που χρειάζονται για να κυβερνήσει μόνη της.

Αξίζει να σημειωθεί πως τον Απρίλιο όταν η βρετανίδα πρωθυπουργός κήρυξε πρόωρες εκλογές, οι δημοσκοπήσεις έδειχναν το κόμμα της να συγκεντρώνει 330 έδρες.

Από την άλλη η δημοσκόπηση της YouGov δείχνει ότι οι Εργατικοί θα καταφέρουν να κερδίσουν 266 έδρες.

Προκειμένου ένα κόμμα να κυβερνήσει με αυτοδυναμία θα πρέπει να κερδίσει τουλάχιστον 326 έδρες από τις 650 περιφέρειες του Ηνωμένου Βασιλείου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ