ΚΟΣΜΟΣ

Σικελία: Δεν πρόκειται να αποφυλακιστεί ο αρχινονός της μαφίας, λέει εισαγγελέας

Σικελία: Δεν πρόκειται να αποφυλακιστεί ο αρχινονός της μαφίας, λέει εισαγγελέας
Ο αρχινονός της μαφίας της Σικελίας Τοτό Ριίνα REUTERS/ TONY GENTILE

Κατηγορηματικά αντίθετος στην αποφυλάκιση του αρχινονού της μαφίας της Σικελίας Τοτό Ριίνα, ήταν ο εισαγγελέας κατά της μαφίας της πόλης Καταντζάρο, Νικόλα Γκρατέρι.

«Το άρθρο του νόμου που ορίζει την ανάγκη να τίθενται σε αυστηρή απομόνωση οι μαφιόζοι, υιοθετήθηκε για να μην μπορούν, ακριβώς, να στέλνουν μηνύματα εκτός φυλακής», δήλωσε ο έμπειρος δικαστικός.

Ο Γκρατέρι αναφερόταν στη θέση που υιοθέτησαν τη Δευτέρα τα μέλη του Ανωτάτου Δικαστηρίου της χώρας, τα οποία τόνισαν ότι μπορεί να ληφθεί υπόψη το ενδεχόμενο αποφυλάκισης του Ριίνα, λόγω των σοβαρών προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει, όπως μεταδίδει το αθηναϊκό πρακτορείο.

«Πρέπει να τεθεί τέλος στην υποκρισία όσων ανεβαίνουν σε διάφορες εξέδρες για να τιμήσουν τα θύματα της μαφίας όπως τους δικαστικούς Τζοβάνι Φαλκόνε και Πάολο Μπορσελίνο, και στην συνέχεια κάνουν πονόψυχες παρεμβάσεις», είπε ο Γκρατέρι, αναφερόμενος στην υπόθεση του αρχινονού της Κόζα Νόστρα.

«Ο Ριίνα δεν πρέπει να πάρει μέρος σε Ολυμπιακούς Αγώνες και ούτε να εγγραφεί σε αγώνα άρσης βαρών. Η φυσική του παρουσία και μόνον, σε έναν συγκεκριμένο χώρο, αποτελεί από μόνη της μήνυμα εξουσίας», τόνισε ο εισαγγελέας του Καταντζάρο, μιλώντας σε εκδήλωση που οργάνωσε το πανεπιστήμιο της Καλαβρίας.

«Μια ενδεχόμενη απόφαση υπέρ της απελευθέρωσης του Τοτό Ριίνα θα αποτελούσε βαθύτατη αδικία, διότι γνωρίζω καλά περιπτώσεις πολλών νονών της μαφίας, οι οποίοι έπασχαν από καρκίνο και πέθαναν στην φυλακή», υπογράμμισε, τέλος, ο εισαγγελέας αυτός ο οποίος εδώ και δεκαετίες μάχεται την τεράστια εξουσία της Κόζα Νόστρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ