ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση στο Λονδίνο: Στο πλευρό των τραυματιών ο Κάρολος και η Καμίλα

Επίθεση στο Λονδίνο: Στο πλευρό των τραυματιών ο Κάρολος και η Καμίλα
REUTERS/Peter Nicholls

Τους τραυματίες της τρομοκρατικής επίθεσης που σημειώθηκε στο Λονδίνο το περασμένο Σάββατο, αλλά και το ιατρικό προσωπικό που τους φροντίζει, επισκέφθηκαν την Τρίτη ο πρίγκιπας Κάρολος και η σύζυγός του, Καμίλα.

Η Δούκισσα της Κορνουάλης εξήρε το έργο των βρετανικών υπηρεσιών που ανταποκρίθηκαν άριστα μετά την επίθεση των ακραίων ισλαμιστών στο κεντρικό Λονδίνο.

Ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου και η σύζυγός του, Καμίλα, επισκέφθηκαν το Βασιλικό Νοσοκομείο όπου νοσηλεύονται 12 από τους τραυματίες. Πήγαν επίσης στην αίθουσα ειδικών επιχειρήσεων της Μητροπολιτικής Αστυνομίας, που τη βραδιά της επίθεσης μετατράπηκε σε κέντρο διοίκησης των αρχών.

"Είναι η Βρετανία στα καλύτερά της, σωστά; Όλοι ενώνουν τις δυνάμεις τους, δεν φαίνεται να υπάρχει πανικός. Όλοι κάνουν τη δουλειά τους" σχολίασε η Καμίλα μιλώντας στους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό.

2017 06 06T131304Z 2055905314 RC1F3EEE3210 RTRMADP 3 BRITAIN SECURITY


Πηγή: REUTERS/Peter Nicholls

"Όλοι ενθουσιαστήκαμε με την επίσκεψη. Οι προηγούμενες ήταν δύο δύσκολες ημέρες", είπε στο Reuters TV μια νοσοκόμα, η Γκουέν Χέντινγκ.

2017 06 06T132041Z 909728354 RC1F180E9610 RTRMADP 3 BRITAIN SECURITY


Πηγή:REUTERS/Peter Nicholls

Η επίθεση του Σαββάτου, στην πολυσύχναστη περιοχή Μπόροου Μάρκετ του Λονδίνου, ήταν η τρίτη που σημειώνεται στη Βρετανία μέσα στους τρεις τελευταίους μήνες. Αστυνομικοί πυροβόλησαν και σκότωσαν τους τρεις δράστες μέσα σε οκτώ λεπτά αφότου έλαβαν την πρώτη κλήση για βοήθεια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ