ΚΟΣΜΟΣ

Πυροβολισμοί στο κοινοβούλιο του Ιράν

Πυροβολισμοί στο κοινοβούλιο του Ιράν

Δύο παράλληλες επιθέσεις στην πρωτεύουσα του Ιράν, Τεχεράνη είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο δύο ανθρώπων και τον τραυματισμό 13. Σχεδόν ταυτόχρονα, επιθέσεις έγιναν στο Κοινοβούλιο της χώρας και στο Μαυσωλείο του Αγιατολάχ Χομεινί.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες τρεις ένοπλοι άνδρες με καλάσνικοφ, εισέβαλλαν στη βουλή στη Τεχεράνη και πυροβόλησαν τους φρουρούς.

Το περιστατικό βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την ώρα, ενώ πληροφορίες που δεν έχουν ακόμα επιβεβαιωθεί κάνουν λόγο για κατάσταση ομηρίας.

Σημειώνεται ότι από τους πυροβολισμούς πιθανόν ένας από τους φρουρούς του κοινοβουλίου, έπεσε νεκρός, ένω δύο ακόμα άτομα έχουν τραυματιστεί. Άγνωστα παραμένουν μέχρι αυτή την ώρα τα κίνητρα των δραστών.

Δείτε βίντεο από τη στιγμή της επίθεσης στο κοινοβούλιο.

Συγκλονιστικές είναι οι μαρτυρίες των ανθρώπων που έζησαν την επίθεση στο κοινοβούλιο της Τεχεράνης. Ένας βουλευτής περιγράφοντας τον τρόμο που έζησε ανέφερε ότι τρεις άνδρες μπήκαν στο κοινοβούλιο υπογραμμίζοντας ότι ένας κρατούσε πιστόλι ενώ οι άλλοι δύο είχαν καλάσνικοφ.

Στο ίδιο ύφος και η περιγραφή ενός δεύτερου βουλευτή ο οποίος τόνισε ότι ένας από τους ένοπλους δράστες είχε περικυκλωθεί από τους άνδρες ασφαλείας της βουλής, ενώ όλες οι πόρτες οι πόρτες του κτιρίου ήταν κλειδωμένες και ασφαλισμένες.

Τέλος, ένας δημοσιογράφος σημέιωσε: "ήμουν μέσα στο κοινοβούλιο, όταν ξεκίνησαν οι πυροβολισμοί. Όλοι ήταν τρομαγμένοι και τρομοκρατημένοι. Ένας από τους δράστες πυροβολούσε ασταμάτητα".

Παράλληλα, όπως αναφέρει το Reuters, 4 ένοπλοι άνδρες άνοιξαν πυρ στο μαυσωλείο του Αγιατολάχ Χομεϊνί, τραυματίζοντας αρκετούς ανθρώπους. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο ένας από τους άνδρες ήταν βομβιστής αυτοκτονίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ