ΚΟΣΜΟΣ

Το Al Jazeera καταρρέει από συνεχείς κυβερνοεπιθέσεις

Το Al Jazeera καταρρέει από συνεχείς κυβερνοεπιθέσεις
REUTERS/Naseem Zeitoon

Μεγάλη κυβερνοεπίθεση καταγγέλλει ότι δέχεται σε όλα τα συστήματά του, το σάιτ και τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης του το Αl Jazeera, που εδρεύει στο Κατάρ.

Σύμφωνα με πηγή του καταριανού μέσου ενημέρωσης που μίλησε στο πρακτορείο Reuters, το δίκτυο αντιμετωπίζει συνεχιζόμενη απόπειρα παραβίασης των συστημάτων του, ωστόσο όλα τα δίκτυα του λειτουργούν κανονικά προς το κοινό τους.

Λίγη ώρα αργότερα και η δημόσια τηλεόραση του Κατάρ ανακοίνωσε πως δέχτηκε κυβερνοεπίθεση και έχουν κλείσει προσωρινά την ιστοσελίδα τους.

Μια τέτοια καταγγελία είναι αρκετά σοβαρή καθώς το Αl Jazeera είναι ο κυριότερος ραδιοτηλεοπτικός φορέας για τη χώρα του, η οποία βρίσκεται σε αδιέξοδο καθώς αραβικά κράτη έχουν διακόψει τις διπλωματικές τους σχέσεις με το Κατάρ κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι έχει δεσμούς με την τρομοκρατία.

Την είδηση για την κυβερνοεπίθεση έκανε γνωστό το ίδιο το δίκτυο μέσω του Twitter, γράφοντας: «Το Jazeera Media Network δέχεται μια κυβερνοεπίθεση σε όλα του τα συστήματα, τους ιστοτόπους και τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης».

Πριν από δύο ημέρες μάλιστα, η Σαουδική Αραβία είχε ανακοινώσει ότι θα κλείσει τα γραφεία του τηλεοπτικού σταθμού στην Ντόχα, με τον γενικό διευθυντή του δικτύου να αναφέρει ότι θα παραμείνουν "δημοσιογραφικά ανεξάρτητοι", μετά από τις αλλεπάλληλες κατηγορίες ότι το δίκτυο παρεμβαίνει με τα ρεπορτάζ του στις εσωτερικές υποθέσεις του Κατάρ.

Οι έρευνες για το τι ακριβώς συνέβη με την κυβερνοεπίθεση βρίσκονται σε εξέλιξη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ