ΚΟΣΜΟΣ

«Κατάλογο τρομοκρατών» που υποστηρίζονται από το Κατάρ δημοσίευσε το Ριάντ

«Κατάλογο τρομοκρατών» που υποστηρίζονται από το Κατάρ δημοσίευσε το Ριάντ
REUTERS/ Fadi Al-Assaad

Έναν κατάλογο με ονόματα προσώπων και οργανισμών που «συνδέονται με τρομοκρατικές» δραστηριότητες και, όπως ισχυρίζονται, υποστηρίζονται από το Κατάρ, έδωσαν την Πέμπτη στην δημοσιότητα η Σαουδική Αραβία και οι σύμμαχοί της που έχουν διακόψει τις διπλωματικές τους σχέσεις με την Ντόχα.

Τα πρόσωπα και οι οργανισμοί που περιλαμβάνονται στον κατάλογο αυτόν «συνδέονται με το Κατάρ και βρίσκονται στην υπηρεσία ενός ύποπτου πολιτικού προγράμματος του Κατάρ», αναφέρουν σε κοινή τους ανακοίνωση η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Μπαχρέιν.

Αυτό δείχνει ότι το Κατάρ «δηλώνει ότι πολεμά από την μία πλευρά την τρομοκρατία την ώρα που από την άλλη πλευρά υποστηρίζει, χρηματοδοτεί και δίνει στέγη σε τρομοκρατικές οργανώσεις», σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Κατάρ: Αβάσιμοι οι ισχυρισμοί της Σ. Αραβίας

Μετά την κίνηση των τεσσάρων αραβικών χωρών να θέσουν το εμιράτο εντός της λίστας “παρακολούθησης της χρηματοδότησης τρομοκρατικών οργανώσεων” που διατηρούν, το Κατάρ απέρριψε εκ νέου τους ισχυρισμούς ότι στηρίζει την ισλαμιστική τρομοκρατία.

“Η κοινή ανακοίνωση που εκδόθηκε από την Σαουδική Αραβία, το Μπαχρέιν, την Αίγυπτο, αλλά και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα σχετικά με “την λίστα παρακολούθησης για την χρηματοδότηση της τρομοκρατίας” για μία ακόμη φορά δίνει έμφαση σε αβάσιμους ισχυρισμούς, που δεν αποδεικνύονται με ρεαλιστικά γεγονότα,” ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της κυβέρνησης του Κατάρ.

“Η θέση μας για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας είναι πιο ισχυρή από τις θέσεις αρκετών από αυτούς που υπογράφουν την κοινή ανακοίνωση-γεγονός που αγνοήθηκε εσκεμμένα από τους υπογράφοντες,” τόνισε η ίδια ανακοίνωση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ