ΚΟΣΜΟΣ

Βενεζουέλα: Για παρενόχληση κατηγορεί τον Μαδούρο η γενική εισαγγελέας

Βενεζουέλα: Για παρενόχληση κατηγορεί τον Μαδούρο η γενική εισαγγελέας
REUTERS/Marco Bello

Σοβαρές καταγγελίες κατά της κυβέρνησης Μαδούρο εξαπέλυσε η ανώτατη εισαγγελέας της Βενεζουέλας λέγοντας πως η ίδια καθώς και η οικογένειά της δέχονται απειλές και παρακολουθούνται από μυστικούς πράκτορες της χώρας.

Σε ραδιοφωνική της συνέντευξη η Λουίσα Ορτέγκα, πρώην σύμμαχος του προέδρου της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο υποστήριξε ότι αυτό ξεκίνησε από την ημέρα που στράφηκε εναντίον του και του κυβερνώντος Σοσιαλιστικού Κόμματος, αμφισβήτησε δημόσια τον τρόπο που χειρίστηκε ο Μαδούρο τις πρόσφατες διαδηλώσεις και εξέφρασε ενστάσεις για τις προθέσεις του να αλλάξει το σύνταγμα που είχε εισαγάγει ο προκάτοχός του, εκλιπών ηγέτης Ούγκο Τσάβες.

640x640 9

REUTERS/Marco Bello

«Κάποιος απειλεί την οικογένειά μου. Παρενοχλούν τα μέλη της οικογένειάς μου. Τα ακολουθούν αστυνομικά αυτοκίνητα που μοιάζουν με αυτά της SEBIN», είπε, η ίδια, όπως μετέδωσε το Reuters, αναφερόμενη στην υπηρεσία πληροφοριών της χώρας.

To πρακτορείο σημειώνει ότι πολιτειακοί αξιωματούχοι έχουν εξαπολύσει μια σειρά προφορικών επιθέσεων εναντίον της εισαγγελέως, από ερωτήσεις που αφορούν την ψυχική της ισορροπία έως και κατηγορίες ότι προωθεί τη βία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ