Από Ελλάδα είχε περάσει ο «εγκέφαλος» των επιθέσεων, λέει ο Καζενέβ
Ο «εγκέφαλος» των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι, Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ, είχε περάσει από την Ελλάδα ανακοίνωσε ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών, Μπερνάρ Καζενέβ.
Ο κ. Καζενέβ επικαλέστηκε τις υπηρεσίες πληροφοριών μιας μη ευρωπαϊκής χώρας για να στοιχειοθέτησει την ανακοίνωση. Όπως είπε μάλιστα η συγκεκριμένη χώρα παρείχε την πληροφορία αυτή στις 16 Νοεμβρίου στον απόηχο των τρομοκρατικών επιθέσεων στη γαλλική πρωτεύουσα.
Ανώτερος αξιωματούχος του ελληνικού υπουργείου Εσωτερικών δήλωσε στο πρακτορείο Reuters πως «η Ελλάδα δεν έχει αποδείξεις ότι ο "εγκέφαλος" των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι, Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ βρέθηκε ποτέ στην Ελλάδα».
«Δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία ότι αυτό το πρόσωπο ήταν στην Ελλάδα», πρόσθεσε ο Ελληνας αξιωματούχος τονίζοντας ότι η Γαλλία δεν παρείχε οποιαδήποτε σχετική πληροφορία προς την Ελλάδα.
Αναφορικά με τον Σαλάχ Αμπντελσλάμ, η Γαλλία δείχνει να μην γνωρίζει εάν βρίσκεται εντός της επικράτειας της χώρας ή στο Βέλγο αλλά ούτε και το εάν υπάρχουν άλλες οργανώσεις που συνδέονται ευθέως με τους ασύλληπτους τρομοκράτες.
Αυτό αποκάλυψε ο Μανουέλ Βαλς στο κανάλι France 2 την Πέμπτη λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η απειλή είναι εδώ. Δεν ξέρουμε σε αυτό το σημείο της έρευνας εάν υπάρχουν άλλες οργανώσεις ή άνθρωποι που να συνδέονται με τις επιθέσεις της Παρασκευής».
Όπως είχε αποκαλύψει το CNN Greece, ο ιθύνων νους της σφαγής στο Παρίσι, συντόνιζε τον περασμένο Ιανουάριο επιχείρηση στη Βερβιέρ του Βελγίου που απέτρεψαν οι αρχές, που είχαν εντοπίσει μηνύματα και κλήσεις από συγκεκριμένη σύνδεση από την Αθήνα, με τον αδελφό τζιχαντιστή ο οποίος είχε σκοτωθεί στην ένοπλη συμπλοκή στο Βέλγιο.
Οι ΗΠΑ επιβεβαιώνουν για πρώτη φορά ότι έχουν αναπτύξει όπλα στο διάστημα - Ο ρόλος Ρωσίας και Κίνας
08:50
Η Αθήνα επιλέγει τον διάλογο με την Άγκυρα και οριοθετεί τις κόκκινες γραμμές
08:39
Πλήγματα της Ρωσίας σε πρατήριο καυσίμων και αποθήκες στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας
08:36
Νέο σφυροκόπημα των Χούθι κατά στόχων στη Σαουδική Αραβία - Τραυματίστηκαν 13 άμαχοι
08:28