ΚΟΣΜΟΣ

Η Βόρεια Κορέα απελευθέρωσε τον Αμερικανό φοιτητή Otto Warmbier

Η Βόρεια Κορέα απελευθέρωσε τον Αμερικανό φοιτητή Otto Warmbier
REUTERS

Η Βόρεια Κορέα απελευθέρωσε τον Αμερικανό φοιτητή Otto Warmbier όπως έκανε γνωστό σήμερα η οικογένειά του.

«Η τρομοκρατία που οι Βορειοκορεάτες άσκησαν κατά του Otto και της οικογένειας Warmbier ευτυχώς τελείωσε. Ευχαριστούμε τον Θεό» δήλωσε η οικογένεια.

Ο Warmbier συνελήφθη τον Ιανουάριο του 2016 στο αεροδρόμιο της Πιονγιάνγκ κατά την επιστροφή του στη χώρα του μετά από ένα ταξίδι στην Βόρεια Κορέα.

Οι Αρχές της Βόρειας Κορέας υποστήριξαν ότι είχαν στην κατοχή τους πλάνα από κάμερες ασφαλείας όπου ο Otto φαίνεται να προσπαθεί να κλέψει από το ξενοδοχείο όπου διέμενε στην Πιονγιάνγκ, ένα πανό όπου αναγράφονταν ένα πολιτικό σύνθημα.

download 4

Αυτό χρησιμοποιήθηκε ως αποδεικτικό στοιχείο σε μια πολύωρη δίκη κατά την οποία ο Otto κατηγορήθηκε για διάπραξη εχθρικών ενεργειών εναντίον του καθεστώτος, κρίθηκε ένοχος και καταδικάστηκε σε καταναγκαστικά έργα για 15 χρόνια.

Η είδηση της απελευθέρωσης του Otto Warmbier ήρθε την ημέρα που την Πιονγκγιάνγκ επισκέφτηκε το αστέρι του μπάσκετ Ντένις Ρόντμαν.

download 2

Όταν ο μπασκετμπολίστας ερωτήθηκε αν πρόκειται να θέσει ερωτήματα σχετικά με την υπόθεση Warmbier αλλά και τις υποθέσεις των τριών Αμερικανών που κρατούνται στη Βόρεια Κορέα ο Ρόντμαν δήλωσε στους δημοσιογράφους:

"Αυτό δεν είναι ο στόχος μου αυτή τη στιγμή... Ο σκοπός μου είναι να πάω εκεί και να δω αν μπορώ να φέρω τον αθλητισμό στην Βόρεια Κορέα"

ΔΗΜΟΦΙΛΗ