BREAKING NEWS

Ο Bas de Groot πάντα ήταν λάτρης του γάλακτος. Από μικρός έπινε 3 με 4 λίτρα την ημέρα.

Διαβάστε επίσης

Σήμερα θεωρείται ο μοναδικός σομελιέ γάλακτος στον κόσμο, και ταξιδεύει ανά τον κόσμο, δοκιμάζοντας νωπό γάλα και εκπαιδεύοντας τους ανθρώπους για τις ιδιαιτερότητες και τα οφέλη του.

«Ναι, είμαι τρελός για το γάλα, είμαι εξαρτημένος. Πίνω περίπου τέσσερα λίτρα την ημέρα. Στο πρωινό μου, στο μεσημεριανό μου γεύμα, στο δείπνο μου, ακόμα κι όταν βρίσκομαι μπροστά στον καναπέ μου», λέει στο Delicious Magazine

Όπως σημειώνει, το γάλα που προέρχεται από τις αγελάδες που τρέφονται με χόρτα στα λιβάδια, έχει υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά και πρωτεΐνες και εντελώς διαφορετική γεύση από εκείνη των αγελάδων, τα οποία τρέφονται με καλαμπόκι.

Υπογραμμίζει ότι τόσο η ράτσα της αγελάδας όσο και η διατροφή της, επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό την γεύση του γάλακτος.

Η γεύση του γάλακτος από αγελάδες που τρώνε μόνο χόρτο είναι σαφώς διαφορετική, πιο φρουτώδης. Το άμυλο του καλαμποκιού δίνει στο γάλα μια διαφορετική γεύση, είναι πληρέστερη, αλλά συχνά αφήνει πικράδα. Αυτή η γεύση είναι πιο κοντά στο γάλα των σούπερ μάρκετ.

milk sommelier2 750x499

(Πηγή: Bas de Groot/Facebook)

Στον σομελιέ δεν αρέσει η παστερίωση. Κάποτε είχε νόημα, λέει, αλλά όχι σήμερα. Το νωπό γάλα είναι εντελώς διαφορετικό, έχει πλούσια γεύση, που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν δοκιμάσει ποτέ, συμπληρώνει και καταλήγει:

«Το κύριο πράγμα που κάνω είναι να λέω την ιστορία της πλούσιας ποικιλίας του γάλακτος».


Διαβάστε επίσης

Ξέφυγε το διατροφικό σκάνδαλο με τα τοξικά αυγά – 16 ευρωπαϊκές χώρες σε συναγερμό

Δύο ύποπτοι για το σκάνδαλο με τα μολυσμένα αυγά συνελήφθησαν στην Ολλανδία

Μολυσμένα αυγά στην Ευρώπη: Η παρουσία του εντομοκτόνου ήταν γνωστή από το 2016

Νέες διαστάσεις στο διατροφικό σκάνδαλο με τα αυγά - Τι υποστηρίζει Γερμανός υπουργός

Newsletter ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΗ
Όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο email σας. Με την εγγραφή σας, συμφωνείτε με τους Όρους Χρήσης
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης