ΚΟΣΜΟΣ

Πυρκαγιά Λονδίνο: Μητέρα πέταξε το παιδί της στο κενό για να το σώσει

Πυρκαγιά Λονδίνο: Μητέρα πέταξε το παιδί της στο κενό για να το σώσει
REUTERS/Neil Hall

Οι δραματικές στιγμές που πέρασαν οι ένοικοι του Γκρένφελ Τάουερ μέχρι να καταφέρουν να εγκαταλείψουν με ασφάλεια το κτίριο που είχε παραδοθεί στις φλόγες, αποτυπώνονται με τον πιο έντονο τρόπο στη μαρτυρία που κάνει λόγο για μια μητέρα, που στην προσπάθειά της να σώσει το παιδί της από τον πύρινο εφιάλτη, το πέταξε από το παράθυρο του διαμερίσματός της, στον 10ο όροφο.

Όπως περιγράφει μια γυναίκα που βρισκόταν στο σημείο, πολλοί από τους ενοίκους που είχαν εγκλωβιστεί στο φλεγόμενο κτίριο, είχαν βγει στα παράθυρα και φώναζαν για βοήθεια ή κουνούσαν πετσέτες σε μια προσπάθεια να τραβήξουν την προσοχή της πυροσβεστικής. Ανάμεσα σε αυτούς και μια μητέρα, που κρατώντας αγκαλιά το παιδί της, καλούσε σε βοήθεια ουρλιάζοντας.

«Ούρλιαζε, φώναζε, ζητώντας βοήθεια. Έμοιαζε πραγματικά απεγνωσμένη. Τότε αντιλήφθηκα πως με νοήματα, έλεγε σε μας που ήμασταν κάτω, ότι θα πετάξει το παιδί της από το παράθυρο και ουσιαστικά μας ζητούσε να το πιάσουμε», περιγράφει μια αυτόπτης μάρτυρας.

«Τότε είδα τη γυναίκα, να πετά από το παράθυρο το παιδί της, περίπου 5 χρονών. Ένας άνδρας πετάχτηκε και κατάφερε να το πιάσει, ώστε να μην σκοτωθεί. Νομίζω ότι έζησε» προσθέτει η αυτόπτης μάρτυρας, σύμφωνα με την οποία στο 24ώροφο κτίριο υπήρχε κι άλλη γυναίκα που φώναζε πως πρέπει να σώσει το παιδί της. «Δυστυχώς αυτή δεν μπορούσαμε να τη βοηθήσουμε», συμπλήρωσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ