ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Δύο συλλήψεις για τα επεισόδια έξω από την πρεσβεία της Τουρκίας

ΗΠΑ: Δύο συλλήψεις για τα επεισόδια έξω από την πρεσβεία της Τουρκίας
REUTERS

Δύο άνδρες συνελήφθησαν στο πλαίσιο της έρευνας για τη συμπλοκή έξω από την πρεσβεία της Τουρκίας στην Ουάσινγκτον ανάμεσα σε διαδηλωτές και προσωπικό ασφαλείας της πρεσβείας κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο, γνωστοποίησε η αστυνομική διεύθυνση της αμερικανικής πρωτεύουσας.

Οι δύο άνδρες, ο Σινάν Ναρίν, κάτοικος Βιρτζίνιας, και ο Εγιούπ Γιλντιρίμ, κάτοικος του Νιού Τζέρσεϊ, κατηγορούνται για βίαιη επίθεση, ανέφερε η αστυνομία της Ουάσινγκτον σε μια ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα την Τετάρτη.

Οι βίαιες συγκρούσεις ξέσπασαν στις 16 Μαΐου μπροστά από την κατοικία του πρεσβευτή της Τουρκίας στην Ουάσιγκτον, Σερντάρ Κιλίτς, την οποία επισκέφτηκε ο πρόεδρος Ερντογάν, μετά την πρώτη συνάντησή του με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στο Λευκό Οίκο.

Τουλάχιστον 11 άνθρωποι τραυματίστηκαν στις συγκρούσεις, εκ των οποίων δύο σοβαρά, οι οποίοι χρειάστηκε να νοσηλευτούν.

Η Άγκυρα επέρριψε την ευθύνη στους διαδηλωτές, που όπως υποστήριξε συνδέονταν με τους αυτονομιστές του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK), ενώ ο αρχηγός της αστυνομίας της Ουάσιγκτον περιέγραψε το περιστατικό ως μια «βίαιη επίθεση» εναντίον ανθρώπων που διαδήλωναν ειρηνικά.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ καταδίκασε τα επεισόδια χαρακτηρίζοντας «εντόνως ανησυχητική» την συμπεριφορά των Τούρκων σωματοφυλάκων. Η τουρκική κυβέρνηση κάλεσε τον Αμερικανό πρεσβευτή στην Άγκυρα για να διαμαρτυρηθεί για τον τρόπο που οι αμερικανικές αρχές συμπεριφέρθηκαν προς τους Τούρκους αξιωματούχους ασφαλείας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ