ΚΟΣΜΟΣ

Λεσότο: Πυροβόλησαν και σκότωσαν τη σύζυγο του πρωθυπουργού λίγο μετά την ορκωμοσία

Λεσότο: Πυροβόλησαν και σκότωσαν τη σύζυγο του πρωθυπουργού λίγο μετά την ορκωμοσία
REUTERS/Siphiwe Sibeko

Φόβους για μια νέα «έκρηξη» βίας στο Λεσότο, δημιουργεί η δολοφονική επίθεση που σημειώθηκε με θύμα την σύζυγο του νέου πρωθυπουργού αυτού του μικροσκοπικού αφρικανικού κράτους.

Λίγες ώρες μετά την ορκωμοσία του Tom Thabane, άγνωστος επιτέθηκε, πυροβόλησε και σκότωσε τη σύζυγό του, Lipolelo.

Η 58χρονη, επέστρεφε σπίτι με μία φίλη της, όταν άγνωστος άρχισε να τις πυροβολεί. Η επίθεση σημειώθηκε στην πόλη Μασάνα, πολύ κοντά στην πρωτεύουσα Μασέρου.

Η Lipolelo Thabane έπεσε νεκρή στο σημείο της επίθεσης, ενώ η φίλη της μεταφέρθηκε τραυματισμένη στο νοσοκομείο, όπου εξακολουθεί να νοσηλεύεται.

Τα κίνητρα του δράστη παραμένουν άγνωστα, ενώ οι έρευνες των Αρχών συνεχίζονται.

Να σημειωθεί ότι Tom και Lipolelo Thabane τα τελευταία χρόνια βρίσκονταν σε διάσταση, με το ζευγάρι να έχει καταθέσει αίτηση διαζυγίου από το 2012, με τη δικαστική απόφαση να παραμένει σε εκκρεμότητα.

Το μικρό αφρικανικό κράτος βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού τα τελευταία χρόνια, έπειτα από την απόπειρα πραξικοπήματος που έγινε το 2014. Την περασμένη εβδομάδα έγιναν εκλογές, για τρίτη φορά την τελευταία πενταετία, έπειτα από την αποτυχία του πρωθυπουργού Pakalitha Mosisili να εξασφαλίσει την ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής.

2017 06 03T182058Z 1644082424 RC1C27C4DA90 RTRMADP 3 LESOTHO ELECTION


Πηγή: REUTERS/Siphiwe Sibeko

Στις εκλογές κέρδισε το κόμμα του Thabane, εξασφαλίζοντας 48 έδρες, έναντι 30 που κέρδισε το κόμμα του Pakalitha Mosisili.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ