ΚΟΣΜΟΣ

Σομαλία: Διπλή πολύνεκρη επίθεση και ομηρία από την αλ Σαμπάμπ

Σομαλία: Διπλή πολύνεκρη επίθεση και ομηρία από την αλ Σαμπάμπ
REUTERS/Stringer

Τουλάχιστον 19 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από διπλή επίθεση που εξαπέλυσαν ισλαμιστές μαχητές, πυροδοτώντας παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο έξω από ένα ξενοδοχείο και ταυτόχρονα ανοίγοντας πυρ σε παρακείμενο εστιατόριο, στην πρωτεύουσα της Σομαλίας, Μογκαντίσου.

Όλα ξεκίνησαν όταν το βράδυ της Τετάρτης ένα αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαινε ο βομβιστής αυτοκτονίας, εξερράγη μετά την εισβολή του σε ξενοδοχείο στο νότιο Μογκαντίσου, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον εννέα άνθρωποι.

Σχεδόν ταυτόχρονα, ένοπλοι της αλ Σαμπάμπ, της οργάνωσης ισλαμιστών που ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, εισέβαλαν σε εστιατόριο που βρίσκεται στο ίδιο κτιριακό συγκρότημα, κρατώντας ομήρους περίπου 20 ανθρώπους για αρκετές ώρες.

Οι ειδικές δυνάμεις της Σομαλίας κατάφεραν να πάρουν τον έλεγχο του εστιατορίου, έπειτα από μάχη και ανταλλαγή πυρών, κατά τη διάρκεια της οποίας έπεσαν νεκροί τουλάχιστον πέντε μαχητές της αλ Σαμπάμπ.

Το ξενοδοχείο, όπου εξερράγη το αυτοκίνητο-βόμβα είναι σχεδόν ολοσχερώς κατεστραμμένο, ενώ αυτόπτες μάρτυρες περιγράφουν ανατριχιαστικές εικόνες με πτώματα να κείτονται παντού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ