ΚΟΣΜΟΣ

Παραδέχτηκε ο Τραμπ την έρευνα σε βάρος του για την απόλυση του επικεφαλής του FBI

Παραδέχτηκε ο Τραμπ την έρευνα σε βάρος του για την απόλυση του επικεφαλής του FBI
REUTERS/ ERIC THAYER

Στην παραδοχή ότι όντως διεξάγεται έρευνα σε βάρος του, σχετικά με το ρόλο που διαδραμάτισε στην απόλυση του πρώην επικεφαλής του FBI Τζέιμς Κομεϊ προέβη για πρώτη φορά ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Με μια σειρά μηνυμάτων που δεν έκρυβαν την οργή του, στο αγαπημένο του μέσο, το twitter, ο Τραμπ αφού παραδέχεται ότι όντως διεξάγεται έρευνα σε βάρος του, κατηγορεί τον αναπληρωτή γενικό εισαγγελέα ότι παραβλέπει ένα «κυνήγι μαγισσών» εις βάρος του.

«Κατηγορούμαι ότι απέλυσα τον επικεφαλής του FBI από τον άνδρα που μου είπε να τον απολύσω!», γράφει στο Twitter χαρακτηριστικά και συνεχίζει: «Κυνήγι μαγισσών».

Δεν ήταν άμεσα σαφές σε ποιον ακριβώς αναφερόταν ο Τραμπ, ωστόσο ο άνδρας που έκανε την εισήγηση για την απόλυση του Κόμει, ήταν ο ίδιος που ενέκρινε τον διορισμό ειδικού νομικού συμβούλου για να εξετάσει την ρωσική ανάμειξη στις αμερικανικές εκλογές, μεταδίδει το CNNi.

«Μετά από επτά μήνες ερευνών και ακροάσεων επιτροπών για τη «συμπαιγνία μου με τους Ρώσους», κανείς δεν μπόρεσε να φέρει καμιά απόδειξη. Λυπηρό!» έγραψε ακόμα ο Τραμπ και συνέχισε: «Παρά το κυνήγι μαγισσών που συμβαίνει στην Αμερική, οι αριθμοί για τα οικονομικά και τις δουλειές είναι σπουδαίοι».

Ο Τραμπ, πάντως απέφυγε να απαντήσει σε ερωτήσεις δημοσιογράφων έξω από το Λευκό Οίκο σχετικά με το πώς γνωρίζει ότι βρίσκεται υπό έρευνα από το FBI. Επιπλέον, η επικεφαλής του γραφείου Τύπου του Λευκού Οίκου παρέπεμψε τους δημοσιογράφους για το tweet στον προσωπικό δικηγόρο του Τραμπ Μαρκ Κασοβιτζ.

Η έρευνα, πάντως, φαίνεται να βρίσκεται πιο κοντά στον Τραμπ. Η Washington Post ανέφερε μέσα στην εβδομάδα ότι ο επικεφαλής της έρευνας διερευνά κατά πόσο ο Τραμπ επιχείρησε να παρεμποδίσει τη δικαιοσύνη όταν πρότεινε στον Κόμεϊ να «αγνοήσει» μια έρευνα του FBI για τον Μαικλ Φλιν, πρώην σύμβουλο του Τραμπ για την εθνική ασφάλεια, καθώς και όταν απέλυσε τον Κόμεϊ.

Αναφορές υποστηρίζουν ότι ο Τραμπ ζήτησε και από τους δύο άντρες να υποβαθμίσουν δημοσίως την αξιοπιστία της έρευνας για τη Ρωσία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ