ΚΟΣΜΟΣ

Πεινασμένα πιράνχας έχουν γίνει ο φόβος και ο τρόμος λουόμενων στη Βραζιλία

Πεινασμένα πιράνχας έχουν γίνει ο φόβος και ο τρόμος λουόμενων στη Βραζιλία
ΑΠΕ-ΜΠΕ (Φωτογραφία αρχείου)

Ο φόβος και ο τρόμος για εκατοντάδες λουόμενους στην περιοχή της Praia de Cristo, στα βορειοανατολικά της Βραζιλίας, έχουν γίνει πεινασμένα πιράνχας.

Οι κάτοικοι του δημοφιλούς τουριστικού θερέτρου διαμαρτύρονται γιατί οι Αρχές δεν έχουν ενημερώσει τον κόσμο για τις επιθέσεις που έχουν γίνει.

Τοπικά Μέσα αναφέρουν ότι την περασμένη εβδομάδα μια 22χρονη κοπέλα διακομίσθηκε στο νοσοκομείο με σοβαρή αιμορραγία μετά από επίθεση πιράνχας. Πρόκειται για το έκτο άτομο που δέχθηκε επίθεση από πιράνχας στην περιοχή αυτό το μήνα και μια από τις σαράντα που καταγράφηκε από τις αρχές του τρέχοντος έτους.

Τον περασμένο Μάιο η 28χρονη Daniele Cardosa έκανε διακοπές με το σύζυγό της και με την πεντάχρονη κόρη της στις όχθες του ποταμού San Francisco στο Pernambuco, όταν δέχθηκε επίθεση από πιράνχας.

Σε μια άλλη περιοχή, κοντά σε αυτή που έχουν σημειωθεί τα περισσότερα κρούσματα με τις επιθέσεις των ανθρωποφάγων ψαριών, στη Tocantin, οι αρχές έχουν βάλει ειδικά δίκτυα που φτάνουν μέχρι τον βυθό του ποταμού, όμως τα πανίσχυρα σαγόνια των πιράνχας καταφέρνουν να τα αχρηστεύσουν.

Ήμουν στο νερό μόλις για λίγα λεπτά όταν ένιωσα έναν οξύ πόνο. Όταν κοίταξα το πόδι μου ήταν γεμάτο αίματα και γύρω μου είχε συγκεντρωθεί ένα κοπάδι από αυτά τα ψάρια, έτρεξα και βγήκα έξω γρήγορα. Παραλίγο να χάσω το δάκτυλό μου, τόσο βαθύ ήταν το κόψιμο, το δάγκωμα είχε φτάσει μέχρι το κόκκαλο.

Οι περιβαλλοντολόγοι ισχυρίζονται ότι η αποψίλωση των δασών και η μείωση της φυσικής ροής του ποταμού είναι σε μεγάλο βαθμό υπεύθυνες για την επιθετικότητα του πιράνχας στον ποταμό San Francisco. Η μυρωδιά από τα φαγητά των εστιατορίων που βρίσκονται κοντά στην ακτή και τα αποφάγια που στο νερό, προσελκύουν τα ψάρια, λένε αρμόδιοι στην περιοχή.

Τα πιράνχας είναι πολύ επικίνδυνα, μπορούν να μυρίσουν το αίμα από τουλάχιστον τρία χιλιόμετρα μακριά. και τρεις φορές πιο δυνατό από αυτό του αλιγάτορα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ