ΚΟΣΜΟΣ

Τερέζα Μέι: Αηδής η τρομοκρατική επίθεση στο μουσουλμανικό τέμενος

Τερέζα Μέι: Αηδής η τρομοκρατική επίθεση στο μουσουλμανικό τέμενος
REUTERS/Stefan Wermuth

Τρομοκρατική χαρακτήρισε την επίθεση κατά μουσουλμάνων έξω από τέμενος του Λονδίνου η πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, Τερέζα Μέι, σε συνέντευξη Τύπου για το νέο «χτύπημα» στην αγγλική πρωτεύουσα.

«Το πρωί η χώρα μας ξύπνησε από το νέο ακόμη μιας τρομοκρατικής επίθεσης στους δρόμους της πρωτεύουσας: της δεύτερης αυτόν τον μήνα, και το ίδιο αηδής με εκείνες που είχαν προηγηθεί», τόνισε η πρωθυπουργός μπροστά στην πρωθυπουργική κατοικία.

Ένας 48χρονος άντρας πάτησε με το βαν του πεζούς έξω από το τέμενος του Πάρκου Φίνσμπερι, τραυματίζοντας συνολικά δέκα άτομα, οκτώ εκ των οποίων νοσηλεύονται – δύο σε κρίσιμη κατάσταση. Οι τραυματίες είναι στο σύνολό τους μουσουλμάνοι.

Στο σημείο έχασε την ζωή του και ένας άντρας, όμως οι Αρχές δεν μπορούν να επιβεβαιώσουν πως ο θάνατός του συνδέεται με το περιστατικό, καθώς δεχόταν τις πρώτες βοήθειες πριν τις αναφορές για το βαν, που πατά πεζούς στο σημείο.

2017 06 19T112111Z 1332333233 RC1CC4098A80 RTRMADP 3 BRITAIN SECURITY

(REUTERS/Stefan Wermuth)

«Ήταν μια επίθεση που έβαλε και πάλι στο στόχαστρο απλούς-αθώους πολίτες που ζούσαν τις ζωές του, αυτή τη φορά Βρετανούς μουσουλμάνους που έφευγαν από ένα τέμενος μετά τις προσευχές τους».

«Η αστυνομία θα συνεχίσει να εγγυάται την ασφάλεια γύρω από τα ισλαμικά τεμένη», σημείωσε η Μέι και προσέθεσε πως η κυβέρνηση της θα επανεξετάσει την αντιτρομοκρατική στρατηγική που έχει σχεδιάσει ώστε να παταχθεί ο εξτρεμισμός.

2017 06 19T111035Z 1921637265 RC193ABF97C0 RTRMADP 3 BRITAIN SECURITY

(REUTERS/Stefan Wermuth)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ