ΚΟΣΜΟΣ

Airbus A380: Αλλάζει το μεγαλύτερο επιβατικό αεροσκάφος στον κόσμο

Airbus A380: Αλλάζει το μεγαλύτερο επιβατικό αεροσκάφος στον κόσμο
REUTERS/Pascal Rossignol

Την αναβάθμιση του Α380, του μεγαλύτερου επιβατικού αεροσκάφους στον κόσμο, ανακοίνωσε η Airbus, η οποία παράλληλα υποσχέθηκε μεγαλύτερη αποδοτικότητα αναφορικά με την κατανάλωση καυσίμων αλλά και περισσότερες θέσεις για τους επιβάτες.

Στο πλαίσιο του Paris Airshow, στο οποίο έδωσε το «παρών» και ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, ανακοινώθηκε ότι το A380Plus θα έχει νέο σχεδιασμό φτερών κάτι που στοχεύει στα καλύτερα αεροδυναμικά χαρακτηριστικά. «Ο νέος σχεδιασμός των φτερών επιφέρει μείωση της κατανάλωσης καυσίμου έως και 4%», σημειώνει το πρακτορείο Reuters.

Επίσης, ανακοινώθηκε ότι η καμπίνα των επιβατών έχει βελτιωθεί καθώς παρέχονται 80 επιπλέον θέσεις, χωρίς ωστόσο να μειωθεί ο χώρος για τον κάθε επιβάτη.

2017 06 19T114213Z 999837158 RC1E8620FBD0 RTRMADP 3 AIRSHOW PARIS

(Πηγή: REUTERS/Pascal Rossignol)

Στόχος της εταιρείας με τις αλλαγές είναι να αυξηθούν οι πωλήσεις του Α380, οι οποίες δεν ήταν αυτές που ανέμενε η εταιρεία. «Πρόκειται για έναν αποδοτικό τρόπο ώστε να επιτύχουμε καλύτερες οικονομικές και επιχειρησιακές επιδόσεις ταυτόχρονα» ανέφερε ο επικεφαλής των πωλήσεων της Airbus, Τζον Λίχι.

Η εταιρεία υπολογίζει πως, συνολικά, οι αλλαγές αυτές θα επιφέρουν μείωση κόστους 13% ανά θέση, σε σχέση με την υπάρχουσα έκδοση του αεροπλάνου. Επίσης, η Airbus υπογράμμισε ότι θα προσφέρει μεγαλύτερο χρονικό διάστημα ανάμεσα στους ελέγχους συντήρησης, κάτι που σημαίνει πως το αεροπλάνο θα πετά περισσότερο, μειώνοντας τα έξοδα συντήρησής του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ