ΚΟΣΜΟΣ

Πορτογαλία: Συνετρίβη Canadair που επιχειρούσε για την κατάσβεση της φωτιάς

Πορτογαλία: Συνετρίβη Canadair που επιχειρούσε για την κατάσβεση της φωτιάς
Φωτό αρχείου REUTERS/Rafael Marchante

Η τραγωδία συνεχίζεται στην Πορτογαλία καθώς πριν από λίγο έγινε γνωστό ότι ένα Canadair που επιχειρούσε για την κατάσβεση της πυρκαγιάς συνετρίβη στην πόλη Pedrogao Grande.

Σύμφωνα με την ισπανική El Pais, μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες για τα αίτια που οδήγησαν στη συντριβή καθώς και για την τύχη του πληρώματος.

el pais

Όπως μεταδίδουν οι τηλεοπτικοί σταθμοί SIC και TVI το Canadair συνετρίβη στην Pedrogao Grande, που βρίσκεται κοντά στη μεγαλύτερη εστία της πυρκαγιάς που προκάλεσε το θάνατο 64 ατόμων. Το πρακτορείο lusa, σύμφωνα με το Reuters, αναφέρει, επικαλούμενο πηγή από την πολιτική προστασία, ότι το ελικόπτερο κατέπεσε ενώ πετούσε προς το σημείο.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της αρχής πολιτικής προστασίας της χώρας, που μίλησε στο Γαλλικό Πρακτορείο, δεν ήταν σε θέση να διευκρινίσει τη χώρα προέλευσης του αεροσκάφους. Σημειώνεται ότι έντεκα πυροσβεστικά αεροσκάφη, τα περισσότερα Καναντέρ, έχουν αναπτυχθεί από την Κυριακή στην περιοχή: έξι από την Ισπανία, τρία από τη Γαλλία και δύο από την Ιταλία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ