ΚΟΣΜΟΣ

Έκρηξη σε σιδηροδρομικό σταθμό στις Βρυξέλλες (pic)

Έκρηξη σε σιδηροδρομικό σταθμό στις Βρυξέλλες (pic)
twitter, @remybonnaffe

Συναγερμός σήμανε στις Βρυξέλλες καθώς σημειώθηκε έκρηξη στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό τη στιγμή που στρατιώτες εξουδετέρωναν βομβιστή.

Ο σταθμός εκκενώθηκε -όπως και η παρακείμενη εμβληματική πλατεία Grand Place- η κυκλοφορία των αυτοκινήτων διακόπηκε και όλο το τετράγωνο αποκλείστηκε.

Αρχικώς έγινε λόγος για έναν άνδρα που φορούσε ζώνη με εκρηκτικά. Στη συνέχεια ειπώθηκε ότι είχε τη βόμβα σε καρότσι αποσκευών. Αυτόπτες λένε πως τον άκουσαν να φωνάζει "Αλλάχου Ακμπάρ" -δηλαδή ο "Θεός είναι μεγάλος". Όταν τον πυροβόλησαν στρατιώτες που βρίσκονταν στον σταθμό έγινε μια μικρή έκρηξη.

«Είναι τρομοκρατική επίθεση», δήλωσε o εκπρόσωπος του ομοσπονδιακού εισαγγελέα.

Πρόσθεσε ότι ο βομβιστής είναι νεκρός, δεν έδωσε όμως στοιχεία για την ταυτότητά του ούτε είπε εάν ήταν γνώριμος στις Αρχές.

2017 06 20T205849Z 998514689 RC1BD68068A0 RTRMADP 3 EUROPE ATTACKS BRUSSELS

(Πηγή:REUTERS/Francois Lenoir)

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας και ασθενοφόρα. Δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί.

O Remy Bonnaffe που βρισκόταν στον σιδηροδρομικό σταθμό την ώρα της έκρηξης περιέγραψε στο CNNi όλα όσα ακολούθησαν: «Ο κρότος ήταν πολύ δυνατός, σαν ένα μεγάλο πυροτέχνημα που έσκασε μπροστά στη μύτη μου. Η φωτιά που ξέσπασε μετά από λίγο ήταν μικρή».

Ο Arash Aazami περπατούσε στον δρόμο όταν ξαφνικά είδε ανθρώπους να τρέχουν πανικόβλητοι έξω από τον σιδηροδρομικό σταθμό. «Η στρατιωτική παρουσία ήταν πολύ ισχυρή στο σημείο», ανέφερε στο CNNi.

Κάνοντας retweet το τιτίβισμα του κέντρου αντιμετώπισης κρίσεων, ο πρωθυπουργός του Βελγίου Σαρλ Μισέλ καλεί τους πολίτες να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.

Capture

Η βελγική πρωτεύουσα βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού επί 18 μήνες και πλέον, αφότου τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους διέπραξαν τις επιθέσεις στο Παρίσι που είχαν αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 130 άνθρωποι τον Νοέμβριο του 2015 και κατόπιν διέπραξαν τις πολύνεκρες επιθέσεις στο διεθνές αεροδρόμιο Ζαβεντέμ των Βρυξελλών και σε έναν σταθμό του μετρό της πόλης τον Μάρτιο του 2016.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ