ΚΟΣΜΟΣ

Νοτιοκορεατική εταιρία προσλαμβάνει μόνο ηλικιωμένους εργαζόμενους (Vid)

Νοτιοκορεατική εταιρία προσλαμβάνει μόνο ηλικιωμένους εργαζόμενους (Vid)
EverYoung Korea

Η εταιρεία τεχνολογίας EverYoung, που εδρεύει στη Σεούλ της Νότιας Κορέας, έχει ένα ασυνήθιστο αλλά αυστηρό κριτήριο, όταν προσλαμβάνει νέο προσωπικό: οι υποψήφιοι πρέπει να είναι τουλάχιστον 55 ετών. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2013 και σήμερα απασχολεί 420 υπαλλήλους από 55 έως και 83 ετών.

Η εταιρική κουλτούρα της Νότιας Κορέας είναι γνωστή για την εμμονή της με τους νέους σε ηλικία υπαλλήλους. Μάλιστα είθισται να ωθούνται σε συνταξιοδότηση οι εργαζόμενοι πριν καλά - καλά συμπληρώσουν τα 60 τους χρόνια -όπως προβλέπεται από το νόμο. Ωστόσο, ο ιδρυτής της EverYoung, Chung Eunsung, θέλει να αλλάξει αυτήν την πρακτική και να αποδείξει ότι οι μεγαλύτεροι σε ηλικία μπορούν να είναι εξίσου πολύτιμοι για μια εταιρεία όπως οι νέοι εργαζόμενοι.

«Πιστεύω ότι δίνοντας εργασία στους ηλικιωμένους βοηθάμε να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής τους», δήλωσε στο Channel News Asia ο Eunsung.

Σε αντίθεση με ότι πιστεύουν πολλοί, ότι δηλαδή οι ηλικιωμένοι δεν είναι σπιντάτοι όπου οι νέοι, ο Eunsung υποστηρίζει ότι οι υπάλληλοί του είναι παθιασμένοι, έχουν ενέργεια και είναι πάντα πρόθυμοι να μάθουν νέες δεξιότητες.

Οι υπάλληλοι της εταιρίας εργάζονται σε τετράωρες βάρδιες και έχουν υποχρεωτικό δεκάλεπτο διάλειμμα κάθε 50 λεπτά. Έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν ένα μικρό γεύμα, να χαλαρώνουν σε έναν χώρο γεμάτο καναπέδες και βιβλία και να παρακολουθούν την αρτηριακή τους πίεση με πιεσόμετρο που παρέχεται από την επιχείρηση.



ΔΗΜΟΦΙΛΗ