ΚΟΣΜΟΣ

Ισχυρή σεισμική δόνηση στη Γουατεμάλα

Ισχυρή σεισμική δόνηση στη Γουατεμάλα

Ισχυρή σεισμική δόνηση έπληξε την Κεντρική Αμερική και συγκεκριμένα τις ακτές της Γουατεμάλα. Η δόνηση υπολογίζεται πως ήταν μεγέθους 6.8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Πρόκειται για το δεύτερο σεισμό που πλήττει την χώρα σε διάστημα 8 ημερών έπειτα από τη δόνηση των 6,9 βαθμών ο οποίος στοίχισε την ζωή σε 5 ανθρώπους.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα από τον σεισμό, ο οποίος σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο είχε μέγεθος 6,8 βαθμών – 6,7 βαθμών σύμφωνα με το Ινστιτούτο Σεισμολογίας της Γουατεμάλας – και σημειώθηκε στις 06.31 το πρωί τοπική ώρα, με το επίκεντρό του να εντοπίζεται στον Ειρηνικό Ωκεανό, σε απόσταση 38 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά του Πουέρτο Σαν Χοσέ, σε βάθος 46,8 χιλιομέτρων.

O πρόεδρος της χώρας,Τζίμι Μοράλες, μέσω του twitter ζήτησε στους πολίτες να παραμείνουν ψύχραμοι να είναι έτοιμοι για πιθανές μετασεισμικές δονήσεις. Ακόμη τόνισε πως θα ενημερώσει για κάθε νέο στοιχείο που προκύψει.

Οι υπηρεσίες εκτάκτων αναγκών της Γουατεμάλας γνωστοποίησαν ότι αυτή τη στιγμή αξιολογούν τον αντίκτυπο του ισχυρού σεισμού.

Στο Ελ Σαλβαδόρ πολλοί κάτοικοι βγήκαν από τα σπίτια τους φοβούμενοι για μετασεισμούς, σύμφωνα με τις αρχές της χώρας.

Ο Λουίς Φελίπε Πουέντε, επικεφαλής της πολιτικής προστασίας του Μεξικού, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ότι η δόνηση έγινε αισθητή στην πολιτεία Τσιάπας στα σύνορα με τη Γουατεμάλα, ωστόσο επισήμαναν ότι δεν υπάρχουν προς το παρόν πληροφορίες για καταστροφές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ