ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκικό ΥΠΕΞ για Αγιά Σοφιά: Να σέβεστε όλες τις θρησκείες

Τουρκικό ΥΠΕΞ για Αγιά Σοφιά: Να σέβεστε όλες τις θρησκείες

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση για την υπόθεση της ανάγνωσης Κορανίου μέσα στην Αγιά Σοφία το απόγεμα της Τετάρτης. Μετά την αντίδραση του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών αλλά και τις ανακοινώσεις της ΟΥΝΕΣΚΟ και του Foreign Office, ήρθε σήμερα η απάντηση του τουρκικού ΥΠΕΞ να ρίξει κι άλλο λάδι στη φωτιά. 

Μέσω της επίσημης σελίδας του, σχολίασε την αντίδραση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, που εγκάλεσε την τουρκική πλευρά κάνοντας λόγο για «καταφανώς απαράδεκτη πρόκληση στο θρησκευτικό συναίσθημα των απανταχού Χριστιανών», από την πλευρά της Άγκυρας.

Το ΥΠΕΞ της Τουρκίας αναφέρει πως καταδικάζει τα όσα είπε η ελληνική πλευρά και τονίζει πως «η ιστορία της Ελλάδας στον τομέα της θρησκευτικής ελευθερίας, η οποία συγκαταλέγεται στα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα, είναι γνωστή».

Παράλληλα αναφέρει πως οι ελληνικές αρχές πιέζουν την «τουρκική μουσουλμανική μειονότητα» και καταθέτουν νόμους εναντίον του Μουφτή.

Η ανακοίνωση καταλήγει πως η Ελλάδα δεν διαθέτει τζαμί και την καλεί να είναι μια σύγχρονη και δημοκρατική χώρα και να σεβαστεί όλες τις θρησκείες.

TOYRKIA YPOYRGEIO

Δείτε τα βίντεο με την ανάγνωση του Κορανίου μέσα στην Αγιά Σοφιά, όπου μεταδόθηκε τηλεοπτικά και από το κρατικό κανάλι της Τουρκίας.

Υπενθυμίζεται ότι για το συγκεκριμένο θέμα έχει κάνει παρέμβαση τόσο το Στέιτ Ντιπάρντμεντ όσο και η Unesco.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ