ΚΟΣΜΟΣ

Βρυξέλλες: Το καλοκαίρι θα παντρευόταν υποστηρίζει η οικογένεια του Μαροκινού βομβιστή

Βρυξέλλες: Το καλοκαίρι θα παντρευόταν υποστηρίζει η οικογένεια του Μαροκινού βομβιστή
twitter, @remybonnaffe

Ο Μαροκινός, ο οποίος θεωρείται ύποπτος βομβιστικής επίθεσης στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό των Βρυξελλών την Τρίτη ήταν ένας φυσιολογικός άνθρωπος, ο οποίος έκανε σχέδια να παντρευτεί και να γίνει ταξιτζής, υποστήριξε η οικογένειά του στο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο του Βελγίου VRT.

Οι βελγικές εισαγγελικές αρχές υποστηρίζουν ότι ο Οσάμα Ζαριούχ μετέφερε μια βόμβα στον σταθμό και όταν απέτυχε να την πυροδοτήσει έπεσε νεκρός από τις σφαίρες ενός στρατιώτη καθώς κινήθηκε προς την κατεύθυνση της περιπόλου φωνάζοντας "Αλλάχου ακμπάρ" (δηλαδή, ο Θεός είναι μεγάλος). Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, υποστήριζε το Ισλαμικό Κράτος.

Η οικογένειά του λέει ότι σχεδιάζει να προσλάβει Βέλγο δικηγόρο για να διερευνήσει την υπόθεση.

"Θέλουμε αποδείξεις ότι το έκανε αυτό. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι ο αδελφός μου ήθελε να αυτοκτονήσει ή ότι θα επιχειρούσε να σκοτώσει κάποιον. Ήταν ένας ευαίσθητος άνθρωπος", είπε η αδελφή του Ιμέιν.

Σύμφωνα με την οικογένειά του, που δεν μπορεί να πιστέψει ότι ήταν μέλος του Ισλαμικού Κράτους, ο Οσάμα δεν έδειχνε να έχει ριζοσπαστικοποιηθεί.

“Ήταν ένας μετριοπαθής μουσουλμάνος, ένας φυσιολογικός άνθρωπος που άκουγε μουσική και έβγαινε έξω. Κάποιες φορές προσευχόταν αλλά πολλές φορές όχι. Απείχε μακράν από εξτρεμιστή", είπε ο πατέρας του σημειώνοντας ότι ο Οσάμα είχε σαφή σχέδια για το μέλλον.

"Επρόκειτο να έρθει στο Μαρόκο το καλοκαίρι για να παντρευτεί. Είχε σκοπό επίσης να αλλάξει δουλειά και να ξεκινήσει να εργάζεται ως ταξιτζής", είπε ο ίδιος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ