ΚΟΣΜΟΣ

«Αστακός» η Γερμανία για τη Σύνοδο της G20 - Διαδηλώσεις υπέρ και κατά του Ερντογάν

«Αστακός» η Γερμανία για τη Σύνοδο της G20 - Διαδηλώσεις υπέρ και κατά του Ερντογάν
REUTERS/Fabrizio Bensch

Φρούριο θα θυμίζει το Αμβούργο τον επόμενο μήνα καθώς έχουν προγραμματιστεί διαδηλώσεις στο πλαίσιο της Συνόδου της G20. Η αστυνομία της Γερμανίας προετοιμάζεται για το ενδεχόμενο να ξεσπάσουν βίαια επεισόδια καθώς, έχει προαναγγελθεί πορεία κατά του καπιταλισμού και πορεία κατά αλλά και υπέρ του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Με νωπές ακόμα τις μνήμες των σοβαρών επεισοδίων που ξέσπασαν στις ΗΠΑ κατά την επίσκεψη του προέδρου της Τουρκίας, όταν οι άνδρες της ασφάλειάς του «ξυλοφόρτωσαν» Κούρδους διαδηλωτές, η γερμανική αστυνομία κατεβάζει περίπου 20.000 αστυνομικούς στους δρόμους με στόχο να αποφευχθούν αναταραχές στη διαδήλωση κατά του Ερντογάν που έχει προαναγγελθεί από υποστηρικτές του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK).

Την ίδια ώρα Τούρκοι εθνικιστές, που υποστηρίζουν τον Ερντογάν, αναμένεται να πραγματοποιήσουν πορεία υπέρ του επικεφαλής του τουρκικού κράτους, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος να ξεσπάσουν επεισόδια, σύμφωνα με τον αξιωματικό.

Η αστυνομία αναμένει στην πόλη περίπου 3.000 ακτιβιστές υπέρ του PKK και αντιπάλους τους, υποστηρικτές του Τούρκου προέδρου.

Το Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο του Αμβούργου απαγόρευσε με απόφασή του στους αντικαπιταλιστές διαδηλωτές να εγκαταστήσουν καταυλισμό στο πάρκο της πόλης, χρησιμοποιώντας έως και 3.000 σκηνές αλλά και προσφέροντας φαγητό στους συμμετέχοντες στις κινητοποιήσεις

Το δικαστήριο απεφάνθη υπέρ της δημοτικής αρχής του Αμβούργου και της αστυνομίας, απορρίπτοντας το αίτημα να εγκατασταθεί ένας καταυλισμός το διάστημα 30ής Ιουνίου- 9ης Ιουλίου.

Επιπλέον η αστυνομία θα πρέπει να εγγυηθεί την ασφάλεια της Συνόδου έναντι μιας πιθανής επίθεσης από ισλαμιστές μαχητές. Εξάλλου, μεταξύ άλλων, αναμένεται να παραστούν οι πρόεδροι των ΗΠΑ και της Ρωσίας, Ντόναλντ Τραμπ και Βλαντίμιρ Πούτιν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ