ΚΟΣΜΟΣ

Λονδίνο: Εκατοντάδες διαμερίσματα εκκενώθηκαν λόγω «έκτακτων εργασιών αντιπυρικής ασφάλειας»

Λονδίνο: Εκατοντάδες διαμερίσματα εκκενώθηκαν λόγω «έκτακτων εργασιών αντιπυρικής ασφάλειας»
REUTERS/Hannah McKay

Σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας βρίσκονται οι αρχές στη Βρετανία, που προσπαθούν, με έκτακτα μέτρα ασφαλείας, να αποτρέψουν νέα τραγωδία, μετά τη μεγάλη πυρκαγιά στον πύργο Γκρένφελ του Λονδίνου που στοίχισε τη ζωή σε 79 ανθρώπους, 

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, οι ένοικοι πέντε πολυκατοικιών και συνολικά 800 διαμερισμάτων στο βόρειο Λονδίνο απομακρύνθηκαν επειγόντως, στο πλαίσιο «επειγουσών εργασιών αντιπυρικής ασφάλειας».

2017 06 23T221927Z 1734318507 RC1C76C87F60 RTRMADP 3 BRITAIN FIRE

REUTERS/Hannah McKay

Η απομάκρυνση των ενοίκων «πραγματοποιείται αμέσως. Δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι πως οι άνθρωποι είναι ασφαλείς», υπογράμμισε η Τζόρτζια Γκουλντ, υπεύθυνη του δήμου Κάμντεν.

«Η πυρκαγιά του Γκρένφελ άλλαξε τα πάντα και δεν μπορούμε να το διακινδυνεύσουμε», πρόσθεσε. «Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η ασφάλεια των ανθρώπων όσο θα πραγματοποιούμε αυτές τις επείγουσες εργασίες».

Πολλοί από τους ενοίκους μεταφέρθηκαν σε τοπικό κέντρο ψυχαγωγίας, το Swiss Cottage Leisure Center, όπου και πέρασαν τη νύχτα. Ωστόσο, δεν ήταν λίγοι όσοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα για ενημέρωση της τελευταίας στιγμής και ολιγωρία εκ μέρους των τοπικών αρχών.

2017 06 23T221902Z 142206900 RC1B1E289BB0 RTRMADP 3 BRITAIN FIRE

REUTERS/Hannah McKay

«Ήμουν στο σπίτι του συντρόφου μου όταν έλαβα ένα μήνυμα στο τηλέφωνό μου. Αναγκάστηκα να επιστρέψω γρήγορα. Μας ζήτησαν να φύγουμε πριν από τα μεσάνυχτα», εξήγησε η Μέλανι Ταμ. «Είναι τρελό, πάνε χρόνια που υπάρχει αυτή η πολυκατοικία, τι θα άλλαζε μια νύχτα πάρα πάνω;», αναρωτήθηκε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ