ΚΟΣΜΟΣ

Κίνα: Οι έρευνες για τους αγνοούμενους από την κατολίσθηση συνεχίζονται - οι ελπίδες μειώνονται

Κίνα: Οι έρευνες για τους αγνοούμενους από την κατολίσθηση συνεχίζονται - οι ελπίδες μειώνονται
China Daily via REUTERS

Οι πυρετώδεις προσπάθειες για τη διάσωση των αγνοούμενων μετά την κατολίσθηση που έπληξε ορεινό χωριό, συνεχίζονται, όμως οι ελπίδες μειώνονται αφού 10 σοροί ανασύρθηκαν μέσα από τους βράχους και τη λάσπη.

Ένα ζευγάρι και το δύο μηνών μωρό τους βρέθηκαν ζωντανοί τα χαράματα στο χωριό Σίνμο. Όμως δεν έγινε γνωστό να βρέθηκε άλλος επιζών από τους αγνοουμένους.

Ο αριθμός των ανθρώπων που συνεχίζουν να αγνοούνται μετά την κατολίσθηση του Σαββάτου φτάσει τους 93 και οι ελπίδες των κατοίκων της περιοχής να βρεθούν ζωντανοί είναι πλέον ελάχιστες.

Ο απολογισμός των 15 νεκρών που ανακοίνωθηκε κατά τη διάρκεια της νύκτας, διαψεύστηκε. Ωστόσο εμπειρογνώμονες λένε πως οι πιθανότητες να έχουν επιβιώσει οι αγνοούμενοι είναι μικρές, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της χώρας.

640x640 9

REUTERS/Stringer

Οι επιχειρήσεις διάσωσης συνεχίζονται με τη συμμετοχή άνω των 3.000 διασωστών, μετέδωσε το κινεζικό πρακτορείο προσθέτοντας πως τα ονόματα των αγνοουμένων δημοσιεύονται σε κυβερνητικές ιστοσελίδες.

640x640 10

China Daily via REUTERS

Η κατολίσθηση προκλήθηκε από τις ισχυρές βροχοπτώσεις, δήλωσαν οι αρχές, αν και οι βροχοπτώσεις που αναμένονται τις επόμενες ημέρες, δεν αναμένετα να επηρεάσουν τις προσπάθειες διάσωσης, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο CCTV.

640x640 11

REUTERS/Stringer

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες υπέβαλε τα συλλυπητήριά του και ανέφερε σε δήλωση που εξέδωσε πως ο ΟΗΕ είναι έτοιμος να προσφέρει όποια βοήθεια χρειάζεται.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ