Λονδίνο: Εξήντα τα πολυώροφα κτίρια που «κόπηκαν» στους ελέγχους ασφαλείας
Συνολικά εξήντα ήταν τα πολυώροφο κτίρια που «κόπηκαν» στους ελέγχους ασφαλείας που διενεργήθηκαν στο Λονδίνο, όπως γνωστοποίησε η κυβέρνηση της Μεγάλης Βρετανίας. Η είδηση έρχεται λίγο καιρό μετά την πυρκαγιά στον πύργο Γκρένφελ που στοίχησε τη ζωή σε δεκάδες άτομα.
Οι βρετανικές αρχές διεξάγουν ελέγχους σε περίπου 600 πολυώροφα κτίρια σε ολόκληρη την χώρα μετά την φωτιά στον πύργο Γκρένφελ στο δυτικό Λονδίνο την 14η Ιουνίου, που προκάλεσε την οργή της κοινής γνώμης για τις περικοπές στον προϋπολογισμό που επέβαλε η συντηρητική κυβέρνηση.
Την Παρασκευή περίπου 4.000 ένοικοι υποχρεώθηκαν να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους στο βόρειο Λονδίνο, καθώς η πυροσβεστική υπηρεσία απεφάνθη ότι τα κτίρια που διέμεναν δεν πληρούσαν τις προδιαγραφές ασφαλείας.
Το υπουργείο Κοινοτήτων και Τοπικής Αυτοδιοίκησης επισήμανε σε μια ανακοίνωση ότι 60 πολυώροφα κτίρια σε 25 κοινότητες δεν πέρασαν τους ελέγχους.
Συνετρίβη αμερικανικό μαχητικό F-35 στη στρατιωτική βάση «MCAS Miramar» στο Σαν Ντιέγκο
22:08
Γαλλία: Αυξάνεται η αστυνομική παρουσία στα σύνορα με Ισπανία λόγω της εισόδου μεταναστών στη Θέουτα
21:57
Πρωταθλήτριες Ευρώπης οι αδελφές Αλεξανδρή στο τεχνικό πρόγραμμα της καλλιτεχνικής κολύμβησης
21:46
Γκουτέρες για Κυπριακό: «Πρέπει να είμαστε καλά προετοιμασμένοι στην επόμενη πενταμερή»
21:35