ΚΟΣΜΟΣ

Η Ρωσία κατέστρεψε το 99% των χημικών της όπλων

Η Ρωσία κατέστρεψε το 99% των χημικών της όπλων
REUTERS

Η Ρωσία έχει καταστρέψει το 99% του χημικού της οπλοστασίου όπως δήλωσε ο επικεφαλής της ομάδας εμπειρογνωμόνων της αρμόδιας Ομοσπονδιακής Διεύθυνσης για την ασφαλή φύλαξη και καταστροφή του χημικού οπλοστασίου Αρχιστράτηγος Valery Kapashin .

Έως τα τέλη του 2017 στη μονάδα "Κίζνερ" θα καταστραφούν και τα τελευταία πολεμοφόδια που περιέχουν δηλητηριώδεις ουσίες και τα οποία υπολογίζονται σε 400 τόνους, μεταδίδει το Russia Today. Η μονάδα "Κίζνερ" είναι η τελευταία από τις επτά μονάδες στις οποίες καταστρέφονται χημικά όπλα.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η αρμόδια Διεύθυνση, κατά το δεύτερο δεκαήμερο του Ιουνίου ολοκληρώθηκε η καταστροφή του αερίου σαρίν.

Η σχετική γραμμή στην εργοστασιακή μονάδα που υπάρχει για τον σκοπό αυτό σταμάτησε λόγω εργασιών συντήρησης και από τις 19 Ιουνίου επαναλειτούργησε, οπότε και συνεχίστηκε η καταστροφή χημικών όπλων. Έτσι καταστρέφονται τώρα πολεμοφόδια πυροβολικού που έχουν γομώσεις που περιέχουν δηλητηριώδεις χημικές ουσίες τύπου VX.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ