ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ: «Καθαρή νίκη» η δικαστική απόφαση για το διάταγμα για τη μετανάστευση

Τραμπ: «Καθαρή νίκη» η δικαστική απόφαση για το διάταγμα για τη μετανάστευση
REUTERS/Kevin Lamarque

Για «καθαρή νίκη» έκανε λόγο ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, αναφερόμενος στην απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ να ξεμπλοκάρει το διάταγμα που απαγορεύει την είσοδο στις ΗΠΑ στους κατοίκους έξι μουσουλμανικών χωρών (Συρία, Λιβύη, Ιράν, Σουδάν, Σομαλία και Υεμένη).

Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ, με την απόφασή του έδωσε νέα τροπή στην υπόθεση της απαγόρευσης εισόδου στις ΗΠΑ πολιτών από 6 μουσουλμανικές χώρες, δικαιώνοντας εν μέρει τον Αμερικανό πρόεδρο με την απόφασή του,

Και τούτο, διότι αφενός έκανε δεκτό το αίτημα της πλευράς Τραμπ για ακρόαση των επιχειρημάτων της -αν και από τη νέα σεζόν, δηλαδή τον Οκτώβρη- αφετέρου αποφάσισε να ισχύσει εν μέρει η απαγόρευση εισόδου στις ΗΠΑ για 120 ημέρες για όλους τους πρόσφυγες.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος, ο Τραμπ χαρακτήρισε την απόφαση αυτή, ως «μία καθαρή νίκη για την εθνική ασφάλεια».

«Ως πρόεδρος, δεν μπορώ να επιτρέψω την είσοδο στην χώρα μας ανθρώπων που θα μας βλάψουν. Θέλω ανθρώπους που αγαπούν τις ΗΠΑ κι όλους τους πολίτες τους και οποίοι θα δουλεύουν σκληρά και θα είναι παραγωγικοί. Η ομόφωνη απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ, είναι μια καθαρή νίκη για την εθνική μας ασφάλεια», τόνισε χαρακτηριστικά ο Τραμπ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ